Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:469084
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Latvijas un ES attiecību vēsture    4
  Vispārējā situācija Latvijā pirms iestāšanās ES    5
  Eiropas būtība    6
  Latvijas iestāšanās ES – skatījums no ekonomiskajām, finansiālajām un politiskajām dimensijām    7
  Terminoloģiskās problēmas jurisprudences speciālā lietojuma valodā    8
  Darbaspēka migrācija Latvijā    9
  Secinājumi    11
  Izmantotā literatūra    11
Фрагмент работы

Pati ideja par patstāvīgu sadarbību starp Eiropas valstīm, kas piedalījās karā dažādās pusēs, saistīta ar vēlēšanos nodrošināt mieru un radīt ekonomisko uzplaukumu Eiropā.
Pēdējo gadu laikā Eiropas Savienība (ES) ir spērusi nozīmīgus soļus tās attīstībā, kas aizsākās pēc 2. Pasaules kara, kad ilgas pēc miera un stabilitātes sāka izpausties arvien dziļākā un plašākā Eiropas integrācijā. 1999.gadā tika uzsākts Ekonomiskās un monetārās savienības izveides trašais posms, bet jau 2002.gadā 12 no 15 dalībvalstīm tika ieviesta vienotā valūta eiro. 2004.gada 1.maijā tika pabeigta lielākā ES paplašināšanās tās vēsturē – savienībai pievienojās 10 jaunas dalībvalstis, to skaitā arī Latvija.
Šobrīd Latvija piedzīvo dažādas pārmaiņas, sakarā ar iestāšanos Eiropas Savienībā un kļūšanu par tās pilntiesību dalībvalsti. Šis lēmums būt vai nebūt par ES dalībvalsti tika pieņemts referendumā, balsojot Latvijas iedzīvotājiem, kas bija viens no grūtākajiem lēmumiem Latvijas vēsturē, tāpēc neiztika bez dažādiem strīdiem, jo viedokļi bija ļoti dažādi. Taču šobrīd Latvija ir šīs savienības dalībvalsts, tāpēc centīšos noskaidrot, kas tad ir mainījies.
Latvijas un ES attiecību
Vēsture

1991.gada augustā Eiropas Kopiena (EK) atzina Latvijas neatkarību, un drīz tika nodibinātas diplomātiskās attiecības starp Latviju un Eiropas Kopienu. Jau 1992. gada 11.maijā tika parakstīts līgums par tirdzniecību un komerciālo un ekonomisko sadarbību.
1994.gada jūlijā Latvija parakstīja brīvās tirdzniecības līgumu ar ES, tika atceltas tehniskās barjeras tirdzniecībai, kā arī tika noteikti atviegloti noteikumi preču importam un eksportam un saskaņota likumdošana kvalitātes prasību jautājumos. Vēlāk LR 6. Saeimas politiskās partijas parkstīja deklarāciju par atbalstu Latvijas iestājai ES. Eiropas Komisija sagatavoja plašu jautājumu kopumu, apmēram 2000 jautājums, katrai kandidātvalstij, lai iepazītos ar šo valstu ekonomisko, tiesisko un politisko stāvokli un izvērtētu valsts gatavību iestāties ES uz, kuriem Latvija 1996,gada jūlijā iesniedza sagatavotas atbildes.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация