Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:970878
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Latvijas iestāšanās NATO un sadarbība ar NATO pirms iestāšanās    4
1.1.  Latvija un NACC    4
1.2.  „Partnerattiecības mieram”    5
2.  Latvijas Nacionālās drošības koncepcija    6
  Nobeigums    11
  Izmantotā literatūra    12
Фрагмент работы

Latvija pieder pie tās valstu grupas, kas savu neatkarību atguvusi līdz ar aukstā kara beigām un sekojošajām pārmaiņām starptautiskās sistēmas struktūrā.
21.gadsimtā- globalizācijas laikmetā- neviena valsts vairs nevar iztikt bez sabiedrotajiem- gan ekonomiskā ziņā, gan politiskā, gan militārā. NATO- tā ir militāri politiska savienība, kas dibināta 1949. gada 4. aprīlī Vašingtonā, noslēdzot līgumu starp ASV, Lielbritāniju, Franciju, Itāliju, Kanādu, Beļģiju, Nīderlandi, Luksemburgu, Portugāli, Norvēģiju, Dāniju, Islandi. 1952.gadā NATO iestājas Grieķija un Turcija, 1955. gadā VFR, 1982.gadā Spānija, 1999.gadā Polija, Čehija un Ungārija. NATO 2002. gadā uzaicināja septiņas valstis - Latviju, Lietuvu, Igauniju, Slovākiju, Slovēniju, Rumāniju un Bulgāriju - pievienoties aliansei.
Beidzoties aukstajam karam, NATO ir vienīgā organizācija pasaulē, kas savām dalībvalstīm sniedz reālas drošības garantijas. Papildus tam, NATO valstu starpā eksistē cieša sadarbība arī citās- nemilitārajās- jomās, un tam ir tikpat svarīga nozīme, šo valstu drošības stiprināšanā. Tādēļ Latvijas Republikas ārpolitikas koncepcijā jau labu laiku atpakaļ tika uzsvērts : „Sadarbībai ar NATO ir jākļūst par vienu no Latvijas ārpolitikas galvenajiem virzieniem, jo tā ir ļoti nozīmīga no drošības viedokļa. Atsakoties no NATO, Latvija izvēlētos izolāciju un atgriešanos Krievijas pastiprinātā ietekmē”, kā arī „Latvija izmantos visas iespējas, lai kļūtu par pilntiesīgu NATO dalībvalsti. Latvija veicinās tādu NATO paplašināšanos, kas jebkurā tās posmā palielinās un nostiprinās ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas drošību”. 1
Pirms iespējas iestāties NATO, Latvijai, tāpat kā citām kandidātvalstīm, bija iespēja aktīvi līdzdarboties NATO un tās partnervalstu sadarbības programmās, līdz tās uzaicinās kļūt par pilntiesīgām NATO loceklēm.
Tagad, pēc tam, kad Latvija uzņemta NATO, tai ir savas galvenās attīstības tendences, sadarbojoties ar NATO un partnervalstīm un arī citāda Nacionālās drošības koncepcija.
Runājot par Latvijas iesaisti NATO, jāsaprot, ka tā ir Latvijas ārējā un drošības politika, kas vērsta arī uz kopējās drošības politiku.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация