Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
12,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:205164
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 22 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
1.  Ārējās tirdzniecības būtība un ekonomiskā nepieciešamība   
1.1.  Starptautiskās tirdzniecības absolūtās priekšrocības   
1.2.  Starptautiskās tirdzniecības salīdzinošās priekšrocības   
1.3.  E.Hekšera-B.Olina teorija   
1.4.  Valūtas kurss un ārējā tirdzniecība   
2.  Ārējās tirdzniecības regulēšana un tās nepieciešamība   
2.1.  Ārējās tirdzniecības regulēšana   
2.2.  Tirdzniecības ierobežojumu raksturojums   
2.3.  Importu regulējošie instrumenti   
2.4.  Eksportu regulējošie instrumenti   
3.  Latvijas valsts ārējās tirdzniecības politika   
3.1.  Līdzdalība starptautiskajās ekonomiskajās organizācijās   
3.2.  Līdzdalība starptautiskajā ekonomiskajā integrācijā   
3.3.  Līdzdalība ES ārējās tirdzniecības politikā   
4.  Latvijas ārējās tirdzniecības raksturojums   
4.1  . Preču imports   
4.2.  Preču eksports   
4.3.  Pakalpojumu imports un eksports   
4.4.  Galvenās ārējās tirdzniecības valstis   
4.5.  Ārējās tirdzniecības regulēšanas nepieciešamība un pielietotie instrumenti   
  Secinājumi un priekšlikumi   
Фрагмент работы

Jau daudzus gadsimtus pasaules ekonomikas neatņemama sastāvdaļa ir preču tirdzniecība starp valstīm. Pēdējos gadu desmitos preču pirkšanas un pārdošanas procesu saturā un formā ir notikušas kardinālas izmaiņas. Tradicionālo priekšstatu par eksporta un importa operācijām kā preču un naudas kustību ir papildinājuši virtuālie tirgus darījumi. Pircēju un pārdevēju attiecības tikušas būtiski modificētas, bet ārējās tirdzniecības darījuma būtība ir saglabājusies. Preces un pakalpojumi joprojām atrodas starptautisko tirgus dalībnieku ekonomisko interešu fokusā.
Mūsdienās ārējā tirdzniecība ir kļuvusi par gandrīz visu pasaules valstu ikdienas rūpi. Latvijas tautsaimniecības attīstības mērķis ir tautas labklājības paaugstināšana, paaugstinot arī tīrā eksporta īpatsvaru valsts iekšzemes kopproduktā. Lai to sasniegtu, ir jāražo produkcija, jāsniedz pakalpojumi, un jāatrod kāds, kas saražoto produkciju un pakalpojumus nopērk.
Resursu ierobežotības dēļ, maza valsts nevar visu savām vajadzībām saražot pati, tāpēc tai jāatver tirgus citu valstu ražotājiem. Tas pastiprina konkurenci iekšējā tirgū, spiež pazemināt cenu un uzlabot kvalitāti. Tāpēc, ņemot vērā valsts ierobežoto iekšējo tirgu, Latvijai ir svarīgi realizēt liberālu ārējās tirdzniecības politiku, kas dod iespēju konkurētspējīgām nozarēm efektīvi izmantot to priekšrocības starptautiskajā tirgū.
Bakalaura darba mērķis ir izanalizēt un novērtēt Latvijas ārējās tirdzniecības rezultātus, identificēt to ietekmējošos iekšējos un ārējos faktorus, noteikt attīstības tendences. Mēŗķa sasniegšanai tiek izvirzīti šādi uzdevumi - raksturot svarīgākos ārējās tirdzniecības teorētiskos aspektus; noteikt ārējās tirdzniecības regulēšanas nepieciešamību; izvērtēt Latvijas valsts ārējās tirdzniecības politiku, tās rezultātus un izanalizēt, matemātiski apstrādāt statistiskos rādītājus par eksporta un importa preču plūsmu.
Darba izstrādāšanā izmantoti dažādi informācijas avoti - grāmatas latviešu, angļu un krievu valodās, kā arī informācija no interneta (no dažādu Latvijas Republikas oficiālo valsts institūciju interneta mājas lapām). Tādā veidā panākta augsta informācijas aktualitāte.
Valstis ir tirgojušās cita ar citu jau kopš sen seniem laikiem, tomēr nekad ārējās tirdzniecības apjoms starp valstīm nav palielinājies tādos tempos kā mūsdienu pasaulē. Starptautiskā tirdzniecība mūsdienās ir visu pasaules valstu uzmanības centrā. Iepriekš tās tradicionāla forma bija preču tirdzniecība. Tomēr ārvien vairāk starptautiskā tirdzniecība ietver sevī arī starptautiskos pakalpojumus. Protams, kad palūkosimies sev visapkārt, redzam gan patēriņa priekšmetus, kas ražoti dažādu kontinentu valstīs, pa Latvijas ceļiem ripo automašīnas, kas ražotas Japānā, Korejā, Amerikā, Vācijā, Zviedrijā, Čehijā, Itālijā, Anglijā, Francijā un Krievijā, mūsu uzņēmumos visdažādāko valstu darbgaldi un tehnoloģijas. Taču mūsdienās tirdznieciskā apritē arvien vairāk ienāk informācija, transporta pakalpojumi, apdrošināšana, sakaru un finansu pakalpojumi, tūrisms un daudzi citi pakalpojumi. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация