Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:171504
 
Оценка:
Опубликованно: 18.12.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Latvijas Bankas struktūra    5
2.  Latvijas bankas galvenie mērķi un uzdevumi    7
2.1.  Monetārā politika    8
2.1.1.  Monetārās politikas instrumenti    11
2.2.  Naudas emisija    16
2.3.  Maksājumu un norēķinu sistēmas    19
  Secinājumi    22
  Izmantotā literatūra    24
Фрагмент работы

Stabila un augoša tautsaimniecība jebkurai valstij nodrošina gan pietiekamus valsts budžeta ieņēmumus, gan jaunas darba vieta un līdz ar to iedzīvotāju sociālo stabilitāti un zemu bezdarba līmeni. Šāda valsts ir pievilcīga arī potenciālo investoru acīs, un rodas pamats tālākai ekonomikas augšupejai. Valstīs, kurās notiek ekonomiskās reformas, parasti ir neizbēgamas ievērojamas strukturālas pārmaiņas, nepieciešamas arī papildus investīcijas.
Ko šādā situācijā var darīt centrālā banka, ar kādiem instrumentiem tā darbojas? Kādas ir tās funkcijas un uzdevumi? Kādas ir Latvijas Centrālās bankas perspektīvas Eiropas savienībā?
Mūsdienās gandrīz visās attīstītās valstīs ir izveidota divlīmeņu banku sistēma. Pirmā līmeņa banka ir centrālā banka jeb emisijas banka. Pie otrā līmeņa bankām pieder kredītiestādes. Abu līmeņu bankām ir atšķirīgi uzdevumi, funkcijas un darbības raksturs.
Arī Latvijā ir divlīmeņu banku sistēma, kas ir samērā jauna, bet tomēr tā ir daudz pieredzējusi un galvenais tā ir spējusi mācīties no savām kļūdām, turpināt attīstīties un tuvināties savam noteiktajam mērķim. Latvijas valsts un Latvijas bankas kopīgais mērķis – iestāšanās Eiropas savienībā – ir sasniegts. Lai Latvijas Banka varētu darboties vienotā Centrālo Eiropas savienības banku sistēmā, vēl papildus likumā noteiktajam Latvijas Centrālās bankas uzdevumam – nodrošināt cenu stabilitāti valstī – tika izstrādāti grozījumi likumos un normatīvajos dokumentos, tie tika saskaņoti ar ES likumdošanas aktu kopumu, taču darbs vēl nav galā, jo Latvijā plānots ieviest Eiropas savienības vienoto valūtu – eiro. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация