Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:909218
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.02.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
  OBLIGĀTO REZERVJU PRASĪBAS LATVIJĀ UN TO ATTĪSTĪBA    4
  OBLIGĀTO REZERVJU PRASĪBAS LIETUVĀ    11
  OBLIGĀTO REZERVJU PRASĪBAS IGAUNIJĀ    12
  LATVIJAS, LIETUVAS UN IGAUNIJAS OBLIGĀTO REZERVJU PRASĪBU SALĪDZINĀJUMI    15
  SECINĀJUMI    16
  PRIEKŠLIKUMI    16
Фрагмент работы

OBLIGĀTO REZERVJU PRASĪBAS LATVIJĀ UN TO ATTĪSTĪBA
Rezervju norma 2000.gada janvārī- novembrī bija 7% no attiecīgās Latvijas Republikā reģistrētās bankas vai ārvalstu bankas nodaļas (filiāles) piesaistīto līdzekļu vidējiem atlikumiem (neatkarīgi no valūtas veida un noguldījuma termiņa un neieskaitot saistības pret kredītiestādēm, valsts budžetu un Latvijas banku ārvalstīs atvērto filiāļu piesaistītos līdzekļus). Lai pakāpeniski saskaņotu rezervju prasības ar Eiropas Centrālās bankas prasībām, Latvijas Bankas kredītiestāžu rezervju normu ar 2000.gada 1.decembri samazinājās par 1.0 procentu punktu.
Rezervju normas faktisko izpildi joprojām veidoja kredītiestādes konta Latvijas Bankā un kases (latos) vidējie atlikumi (skaidrās naudas īpatsvars nedrīkstēja pārsniegt 50%, bet ar 1.decembri-40%). Skaidrās naudas īpatsvars rezervju prasību izpildē samazinājās līdz 33.6% pārskata gada decembrī (1999.gada decembrī-387%).
Rezervju norma 2001.gadā bija 6% no attiecīgās Latvijas Republikā reģistrētās bankas vai ārvalstu bankas filiāles piesaistīto līdzekļu vidējiem atlikumiem (neatkarīgi no valūtas veida un noguldījuma termiņa un neieskaitot saistības pret kredītiestādēm, valsts budžetu un Latvijas banku ārvalstīs atvērto filiāļu piesaistītos līdzekļus). Rezervju normas faktisko izpildi joprojām veidoja kredītiestādes norēķinu konta Latvijas Bankā un kases (latos) vidējie atlikumi (skaidrās naudas īpatsvars nedrīkstēja pārsniegt 40%) Lai tuvinātos Ekonomikas un monetārās savienības dalībvalstu pieņemtajai praksei, rezervju norma, sākot ar 2002.gada 1.janvāri, samazināta līdz 5%, bet pieļaujamā skaidrās naudas daļa - līdz 30%.
Sākot ar 2002.gada 1.janvāri, banku rezervju norma tika samazināta līdz 5%, bet pieļaujamā skaidrās naudas daļa - līdz 30%. Rezervju prasības tika aprēķinātas no attiecīga Latvijas Republikā reģistrētās bankas vai ārvalstu bankas filiāles piesaistīto līdzekļu vidējā atlikuma (neatkarīgi no valūtas veida un noguldījumu termiņa un neieskaitot saistības pret kredītiestādēm, valsts budžetu un banku ārvalstīs atvērto filiāļu piesaistītos līdzekļus) Sākot ar 2002.gada 23.decembri, rezervju bāzē vairs netika ietverti nebanku noguldījumi ar noteikto termiņu ilgāku par par 2 gadiem un brīdinājuma termiņu par izņemšanu ilgāku par 2 gadiem, kā arī repo darījumi. Rezervju normas faktisko izpildi 2002.gadā joprojām veidoja bankas norēķinu konta Latvijas Bankā un skaidrās naudas kasē (latos) vidējā atlikuma noteiktā daļa. 2002.gada beigās rezevju prasību izpildei bija pakļautas 22 bankas un viena ārvalstu bankas filiāle. Palielinoties rezervju bāzes (piesaistīto līdzekļu) apjomam, rezervju prasību apjoms 2002.gada decembrī sasniedza 145.1milj.latu, gada laikā palielinoties par 28.4%. 2002.gada novembrī Latvijas Bankas padome pieņēma lēmumu banku rezervju normu samazināt līdz 3%, izpildē vairs neieskaitot skaidrās naudas atlikumu kasē (spēkā ar 24.01.2003.)

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1133216
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация