Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:680180
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.11.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

LATVIJAS BĒRNU FONDS

Latvijas Bērnu fonds (LBF) ir dibināts 1989.gadā un tā ir pirmā, lielākā un joprojām arī nozīmīgākā bērnu tiesību aizsardzības organizācija Latvijā.
Divpadsmit gadu laikā, kamēr darbojas sabiedriskā organizācija Latvijas Bērnu fonds, ir notikušas lielas pārmaiņas Latvijas politiskajā dzīvē, ekonomikā un sadzīvē. Diemžēl, šīs pārmaiņas nebija pozitīvas vien. Iedzīvotāju noslāņošanās, nabadzība, kas ienākusi lielākajā daļā ģimeņu, nereti nozīmē arī alkoholisma, narkomānijas, prostitūcijas un noziedzības izplatīšanos. Šīs negatīvās parādības sāpīgi skar mūsu sabiedrības visneaizsargātāko daļu – bērnus, tādēļ LBF uzmanība tiek koncentrēta uz riska ģimenēm un riska bērniem, ģimenēm ar maziem ienākumiem un zemu dzīves līmeni, viņu problēmām.
LBF darbības mērķis ir bērnu tiesību aizsardzība – gan likumdošanas ceļā, gan palīdzot konkrētiem bērniem un konkrētām ģimenēm. Ik gadus tas realizē vairākus desmitus projektu, kurus atbalsta Kristīgais bērnu fonds un citas starptautiskās organizācijas, vietējie uzņēmēji un privātpersonas Latvijā un ārzemēs. Pirmajos LBF pastāvēšanas gados naudas ziedojumu bija maz, to galvenokārt pietika administratīviem izdevumiem. Lai rastu līdzekļus plašākai darbībai, LBF izveidoja piecus uzņēmumus: „Rūķītis”, „Kamene – Metrobalts”, „Lauda”, „Līga” un „Sanitas”. Sākumā šķita, ka uzņēmumi ir daudzsološi un ar laiku spēs papildināt LBF kasi, taču tā kā LBF neizdevās panākt nodokļu atvieglinājumus, arī uzņēmumu peļņa izrādījās tik niecīga, ka neattaisnojās sākotnējās cerības. Pamazām uzņēmumi sāka zaudēt saikni ar LBF, liekot tai meklēt citus sagādes variantus. Šajā laikā LBF vēl nebija arī striktas darbības sistēmas un virzienu, tāpēc nav sistematizētu darba pārskatu, kādi nostabilizējās, sākot ar 1991.gadu. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация