Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:735231
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tirzniecība ir ļoti svarīgs faktors valsts attīstībā. Galvenais Latvijas Tirzniecības partneris ir ES. Kopš neatkarības atgūšanas ārējās tirzniecības apjomi ar ES valstīm pieaug un šobrīd, ņemot vērā arī jaunās ES valstis, jau vairāk nekā 70% no Latvijas eksporta un importa ir saistāmi ar ES. 2004. gadā Latvijas ārējās tirzniecības apgrozījumā vislielākais īpatsvars bija Vācijai ( 14% no kopapjoma), Lietuvai (11%), Zviedrijai (8%), Krievijai (8%) un Igaunijai (8%).
Latvijas preču eksporta apjoms 2000.-2002. gados faktiskajās cenās kartu gadu pieauga par 11-12%, 2003.gadā – par 17%, bet 204. gadā- par 29.1%. Eksports būtiski palielinājās uz visiem Latvijas preču noietu tirgiem – kā uz ES valstīm, tā arī uz NVS un citām pasaules valstīm.
Lielāko ieguldījumu eksporta vērtības pieaugumā uz ES valstīm deva metāla un to izstrādājumu eksports ( 23% no kopējā eksporta pieauguma uz ES-25 valstīm) un koksnes eksports (18%). Arī pārtikas produktu eksports ir būtiski palielinājies. Pārtikas produkti uz ES valstīm 2004. gada tika eksportēti par trešdaļu lielākā apjomā nekā iepriekšējā gadā.
Arī imports šajā laikā krietni pārsniedza iepriekšējā gada līmeni ( par 26.1% fiskālajās cenās). Importa pieaugums bija vērojams visās preču grupās, lielākais- minerālo produktu grupā, kas sastādija 24% no visa importa vērtības pieauguma, kā arī mašīnbūves produkcijas grupā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1147842
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация