Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:480498
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.06.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
2016–2020 гг.
Фрагмент работы

Secinājumi
Latvijā un visās pārējās Eiropas Savienības dalībvalstīs regulāri tiek veiktas sabiedriskās domas aptaujas par uzticēšanos, atbalstu un piederību Eiropas Savienībai. Latvija uz pārējo ES valstu fona izceļas ar salīdzinoši augstu sabiedrības atbalstu 28 valstu aliansei, tomēr ir tendence atbalstam mainīties diezgan krasi. Šodienas sarežģītajā politiskajā situācijā (Lielbritānijas izstāšanās no ES, Donalda Trampa ievēlēšana ASV prezidenta amatā, Krievijas agresija Krimā, bēgļu krīze Vidusjūrā u.t.t.) iedzīvotāji no Eiropas Savienības prasa konkrētas atbildes un stingru lēmumus no Eiropas vadošajiem politiķiem.
Latvijas iedzīvotāju viedoklis par ES ir samērā pozitīvs, kā rezultātā kādreiz paustais viedoklis par savienības pamešanu nav vairs tik aktuāls. Aptuveni puse no Latvijas iedzīvotājiem uzticas un jūtas piederīgi Eiropas Savienībai. Būtiska atšķirība starp aptaujām iestāšanās pirmajos gados un šodien ir tā, ka bieži jautājums “Vai atbalstāt Latvijas dalību ES?” ir aizstāts ar “Vai atbalstāt Latvijas ciešāku integrāciju ES?”, respektīvi, par Latvijas piederību savienībai šaubu nav.
Ir dažādi pētījumi, aptaujas par iedzīvotāju atbalstu ES, bet par uzticamākiem var uzskatīt tos, kuri veikti, aptaujājot cilvēkus no dažādām sociālajām grupām, ar dažādiem uzskatiem un paradumiem. Kabineta pētījumā izmantoti “Eurobarometer”, “BSZI”, “TNS Latvija” un “DNB Latvijas barometra” pētījumi, interneta aptaujas ar nereti šaubīgiem rezultātiem par milzīgu eiroskepticismu atsijājot. Pētījuma metodes un respondentu izvēle (1000 iedzīvotāji no visiem Latvijas reģioniem, dažādām sociālām grupām) ir uzticama.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация