Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:906485
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.02.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.  Hipotekāro kredītu izsniegšanas apjoms    5
2.  Hipotekāro kredītu kvalitāte    15
  Secinājumi    30
  Izmantotā literatūra    33
Фрагмент работы

Iepriekš ļoti strauji attīstījās hipotēkārā kreditēšana, kas izskaidrojama, ar lielu ārvalstu kapitāla ieplūdi Latvijā, kas palielināja iedzīvotāju maksātspēju un palielināja iekšzemes pieprasījumu, kā rezultātā pazeminājās hipotekāro kredītu procentu likmes, pieauga banku kredītresursu daudzums, radās savstarpēja konkurence banku starpā un tika pagarināti kredīta atmaksu termiņi.
Daļai iedzīvotāju hipotekārais kredīts ir lielākais finanšu ieguldījums, turklāt hipotekāro kredītu tirgi veido nozīmīgu daļu visā Eiropas ekonomikā. Hipotekārie kredīti ietkemē banku sektoru un iedzīvotāju dzīves līmeni, tāpat arī nekustamo īpašumu tirgus un hipotekārā kredīta tirgus savstarpējā mijiedarbība atstāj izmaiņas valstu tautsaimniecībā un makroekonomikā. Hipotekārie kredīti var tikt izmantoti arī sociālo problēmu risināšanā un infrastruktūras attīstīšanā.
Lielāko daļu naudas līdzekļu komercbankas izsniedza kredītos Latvijas privātpersonām un uzņēmumiem. Aizdotie kredītlīdzekļi galvenokārt ieplūduši tādās nozarēs kā darījumos ar nekustamo īpašumu, tirdzniecība un būvniecība.
Daudzo hipotekāro kredītu izsniegšanas rezultātā arī auga nekustamā īpašuma cenas, ļoti aktīvi attīstījās būvniecība. Pašreiz notiek pretējais līdz ar to stagnē dažādas nozares, kas ir saistītas ar hipotekāro kreditēšanu, proti, celtniecība un būvmateriālu ražošana, infrastruktūras attīstība un nekustamo īpašumu tirgus, kā arī uzņēmējdarbība, kā rezultātā būtiski samazinās nodarbinātība. Šobrīd ir saasinājušies arī dažādi aspekti saistībā ar hipotekāro kreditēšanu, piemēram, hipotekārā kreditēšana attiecībā pret mājokļu vērtību, patērētāju tiesību ievērošana hipotekārajos kredītlīgumos, banku sankcijas, jo palielinās hipotekāro kredītu apjomi ar kredītmaksājumu kavējumiem, kas palsiktina gan komercbanku finanšu datus, gan arī rada problēmas Latvijas iedzīvotājiem.
Šajā darbā tiek apskatīta Latvijas komercbanku hipotekārās kreditēšanas darbības analīze laika periodā no 2004. līdz 2010.gadam. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация