Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:310906
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.04.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Kopumā ekonomiskā situācija Latvijā pēc krīzes uzlabojas, jo valstī attīstās preču un pakalpojumu ražošana. Jāsecina, ka IKP ir rādītājs, kas makroekonomisko situāciju ir attīstījis.
Kopš 2016. gada sākuma līdz 2018. gada nogalei Latvijā inflācijas līmenis bijis 7,6%. Secināms, ka inflācijas līmenis bijis stabils. Latvijas pašreizējā inflācija ir pieņemama – tā nav pārlieku zema vai pārlieku augsta. Tā ir atbilstoša apstākļiem, kāda valda ekonomikā. Inflācijas līmeņa paaugstināšanos veicinājis ne vien ražotāju cenu palielinājums, bet arī kopējās ekonomiskās situācijas uzlabošanās.
Bezdarba līmenis Latvijā samazinās un nodarbinātība pieaug, tomēr vēl aizvien ir aktuāla reģionu atšķirības problēma. Lielākais bezdarba līmenis Latvijas reģionos no 2010.-2018. gadam bijis Latgales reģionā, savukārt viszemākais bezdarba līmenis bijis Pierīgas reģionā. Rīgas un Pierīgas reģionos bezdarba līmenis no 2016.-2018. gadam bijis vismaz 2 reizes mazāks nekā Latgales reģionā. Uzņēmumu koncentrācija reģionos ir viens no galvenajiem iemesliem augsta bezdarba līmenim atsevišķos reģionos. Tā kā lielākais bezdarba līmenis no 2010. – 2018. gadam ir Latgales un Zemgales reģionos, tad uzņēmumu skaits uz 1 000 iedzīvotājiem vismazākais ir tieši šajos reģionos.
Latvija atrodas uzplaukuma fāzē, jo pieaug ražošanas apjomi (secināms pēc IKP datiem), uzlabojas nodarbinātības situācija, rodas inflācija. Tomēr palielinās iedzīvotāju ienākumi un uzņēmumu peļņa, kas sekmē investīciju pieaugumu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация