Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:903568
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.02.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  K.Ulmaņa apvērsums un režīma ideoloģiskā bāze    3
2.  Civillikuma izstrādes nepieciešamība un gaita    5
3.  Civillikumā iestrādātās tiesību reformas būtība    8
  Izmantotās literatūras saraksts    11
Фрагмент работы

Mantojuma tiesību daļā tiek iekļauti likumi par likumisko mantošanu, testamentāro mantošanu, līgumisko mantošanu, mantojuma atklāšanas, apsardzības un mantojuma prasību, mantojuma pieņemšanu un iegūšanu, līdzmantinieku savstarpējām attiecībām un mantojuma dalīšanu un par mantojuma tiesību izbeigšanos un zaudēšanu. Lietu tiesību daļā Civillikums paredz dažādu lietu šķiras, valdījumu, īpašumu, servitūtus, reālnastas, ķīlas tiesības un izpirkumu tiesību. Ģimenes tiesību daļā tiek atrunātas tādas lietas kā laulība, vecāku un bērnu savstarpējās tiesības un pienākumi, radniecība un svainība, kā arī aizbildniecība un aizgādnība. Saistību tiesību daļā ir noteikti tiesiski darījumi, līgumi, saistības un prasījumi no neatļautas darbības, saistību kopdalībnieku savstarpējās attiecības, saistību tiesību pastiprināšana, saistību tiesību aizsardzība, procenti, zaudējumi un to atlīdzība, saistību tiesību izbeigšanās, dāvinājums, prasījumi no atdošanas līgumiem, prasījumi no atsavinājuma līgumiem, nomas un īres līgums, prasījumi no darba attiecībām, sabiedrības līgums, laimes līgumi, prasījumi no svešu lietu pārzinās, prasījumi no dažādiem pamatiem, kā arī tiesība prasīt lietas parādīšanu.
1937. gada civillikums bija ļoti plašs pēc apjoma, tas iekļāva sevī 2400 pantu. Latgalē, kura sākumā pretojās civillikuma ieviešanai tagad arī kā citos Latvijas reģionos valdīja viens un tas pats civillikums. Latvijai kā veselai unitārai valstij jābūt vienotam likumam visiem.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация