Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:653797
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.05.2000.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Jebkuras valsts ekonomikā, lai sekmīgi varētu regulēt saimnieciskos procesus, kā arī sekmīgi veikt uzņēmējdarbību, ir nepieciešams veidot ekonomiskās darbības plānus kā valsts tā arī atsevišķa uzņēmuma līmenī. Lai šie plāni būtu veiksmīgi un tie varētu reāli īstenoties dzīvē, tajos bieži vien ir nepieciešams izstrādāt prognozes, kas atbilstu katra atsevišķa subjekta mērķiem un prasībām pašreiz kā arī nākotnē. Šīm prognozēm var būt dažādi mērķi un objekti (piemēram: potenciālie pircēji, bezdarba līmenis valstī, preču sortiments tirgū, tirgus konkurence u.t.t.), uz kuru pētījumiem un analīzēm tiek veidotas un pamatotas attiecīgas prognozes. Tā daži no tādiem pētījuma objektiem varētu būt tieši valsts iekšzemes kopprodukts, bezdarba līmenis valstī, inflācijas tempi, kā arī citi makroekonomiski rādītāji. Šo minēto rādītāju kopsakarību ļoti labi var aplūkot pētot konjunktūru. Tādejādi Latvijas Republikas uzņēmējiem vajadzētu savu projektu plānošanā un īstenošanā, ievērot arī Latvijas tautsaimniecības konjunktūras attīstības tendences, kas savukārt dotu lielu guvumu sekmīgas uzņēmējdarbības veikšanai. Konjunktūras attīstības tendencēm nepieciešams sekot arī Latvijas Republikas valdībai , analizējot to, izsakot pareizas prognozes, lai varētu izveidot pareizu valsts ekonomisko politiku, kuras īstenošana nestu lielāku labumu valsts ekonomikai un tās iedzīvotājiem. Šajā darbā tiks apskatītas konjunktūras attīstības analizēšana un prognozēšana , tās pielietojums analizējot situāciju Latvijas Republikā. Darbā izvirzīto mērķu sasniegšanai veicamie uzdevumi:
pamatojoties uz ekonomisko literatūru un statistiskiem datiem, pētīt Latvijas Republikas konjunktūras attīstību;
pamatojoties uz Latvijas Republikas tautsaimniecības analīzi, izdarīt priekšlikumus un secinājumus Latvijas Republikas tautsaimniecības attīstībai.
Kā pētījuma avoti šajā darbā tiks izmantota speciālā ekonomiskā literatūra un statistisko datu krājumi.
Kā pētījumu metodes tiek izmantotas: ekonomiskā analīze un prognozēšana, statistiskās salīdzināšanas metodes.
Autors galveno uzmanību veltīs konjunktūras svārstībām, to būtībai un praktiskai pielietošanai par piemēru ņemot Latvijas Republikas konjunktūru.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1177808
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация