Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:612680
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.02.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Līdz ar nākamo ES paplašināšanos kārtu, atbalstam no ES strukturālajiem fondiem kvalificēsies arī jaunās dalībvalstis. ES dalībvalstu starpā valda solidāra izpratne un atbalsts šo jaunizveidojušos demokrātisko valstu attīstības vajadzībām, tāpēc ES strukturālo fondu ietvaros resursi tām jau ir paredzēti. Lai izvairītos no problēmām, ko jaunajām dalībvalstīm varētu radīt tik apjomīgu finansu līdzekļu absorbēšana, palīdzības apjoms tiks palielināts pakāpeniski līdz sasniegs maksimāli pieļaujamo – 4% no IKP.
Tikšanās laikā Luksemburgā 1997. gada decembrī Eiropas Padome vienojās par ievērojamu finansiālā atbalsta palielināšanu ES kandidātvalstīm. Sākot ar 2000. gada 1. janvāri, papildus Phare programmas atbalstam, kandidātvalstīm tiek dota iespēja saņemt pirmsvienošanās palīdzību no strukturālajiem fondiem. Nākotnes dalībvalstīm ir pieejami divi tā dēvētie pirmsstrukturālie fondi – ISPA (Instrument for Structural Policies Pre-Accession, Pirmsiestāšanās strukturālais instruments) un SAPARD (Special Assistance Programme for Agricultural and Rural Development, Īpašā palīdzības programma lauksaimniecībai un lauku attīstībai).
Kopējais pirmspievienošanās atbalsts sastādīs aptuveni 3 miljardus Eiro gadā (tas ir aptuveni 2 reizes vairāk nekā 1999. gadā nākotnes dalībvalstīm piešķirtais atbalsts). Komisijas nolikumi paredz, ka strukturālo projektu ietvaros ES atbalsts būtu sniedzams sekojošās formās: neatmaksājamās tiešās investīcijas, atmaksājamās investīcijas, kredītprocentu subsīdijas, kredītu garantiju subsīdijas, līdzdalība riska kapitāla u.c. Pirmsstrukturālo fondu nolikumi paredz, ka viena sektora aktivitātes var tikt finansētas tikai no viena fonda. Pēc valsts iestāšanās Eiropas Savienībā tā zaudēs tiesības saņemt palīdzību no pirmsstrukturālajiem fondiem.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация