Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
  • Latvijas Republikas Krimināllikuma 9.nodaļas sasaukšanās ar starptautiskajām krimināltiesībām

     

    Реферат11 Право

3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:213037
 
Оценка:
Опубликованно: 01.04.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    4
I nodaļa.  Starptautiskās krimināltiesības.    5
II nodaļa.  Starptautiskā krimināltiesa.    6
III nodaļa.  Latvijas Republikas Krimināllikuma 9.nodaļā ietverto normu saskaņā ar starptautiskajām krimināltiesību normām.    7
  Secinājumi    16
  Izmantoto avotu saraksts    17
Фрагмент работы

Ir zināms, ka pasaulē eksistē divas tiesību sistēmas: starptautiskās tiesības un valstu iekšējās jeb nacionālās tiesības.1 Valstu iekšējās tiesības pauž kādas vienas valsts gribu, bet starptautiskās tiesības ir vairāku valstu gribas saskaņošanas rezultāts.
Latvijas Republikas Krimināllikuma 9.nodaļā paredzēta atbildības par noziedzīgiem nodarījumiem , kas apdraud valsts, sabiedrības un atsevišķu personu intereses. Pārsvarā tie ir sevišķi smagi noziegumi, kas apdraud mieru visai cilvēcei un tās drošībai. Veidojot pantu dispozīcijas, ņemtas vērā vairākas svarīgas starptautiskās konvencijas, kam Latvija ir pievienojusies.
Starptautiskie noziegumi ir divu veidu:
Starptautiskie noziegumi;
Starptautiskā rakstura noziegumi.
Starptautiskās krimināltiesības ir starptautisko publisko tiesību nozare, kuras principi un normas regulē valstu un starptautisko organizāciju sadarbību cīņā ar noziedzību un kuras mērķis ir aizsargāt starptautisko tiesisko kārtību no starptautisko tiesību subjektu noziedzīgiem apdraudējumiem, nosakot vainīgo fizisko personu kriminālatbildību un valstu atbildību par starptautisku noziegumu un starptautiska rakstura noziegumu izdarīšanu.1
Pati ideja par starptautiskajām krimināltiesībām radās 19.gs. beigās un 20.gs.sākumā. Uz šo momentu par starptautiskajām krimināltiesībām saprata tikai šauru krimināltiesību normu virkni, kuri regulēja tādus jautājumus kā krimināltiesību spēks telpā, tiesiskās palīdzības snigšana, noziedznieku nodošana kādai ārvalstij.
Daudzi zinātnieki uzskata, ka starptautisko tiesību sākums var būt tikai no parādību definējumiem.2 Jo, piemērām, pat pašlaik, ES dalībvalstis nav definējuši agresijas jēdzienu un kā rezultāts, reālas agresijas gadījumā, tie nevar uz to reaģēt. Tiktāl no politikas, jo mūsu jautājums skar tieši krimināltiesības.
1910.gadā profesors Mailijs (Meili) definējis starptautiskās krimināltiesības kā juridisku normu komplekss, kas izriet no fakta, ka saukt pie atbildības par noziedzīgu darbību var cita politiski neatkarīga valsts.3 Tomēr es nepiekrītu šādam definējumam, tas ir novecojis. No šī definējuma izriet, ka kādai valstij vienmēr ir pārākums par otru. Praksē tas arī ir, tomēr mūsdienās pat teorētiski tas nedrīkst pieļaut, jo ir pieņemts, ka pārākums ir starptautiskajām tiesībām4, tad no tā varam secināt, kā arī starptautiskajām organizācijām ir pārākums pār nacionālajām valstīm un neviena valsts nevar pieprasīt no citas izdot savus pilsoņus.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация