Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:843882
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.01.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 53 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

1995. gadā Latvijā nodokļu sistēmas reforma, jauno nodokļu likumu pieņemšana lielā mērā notika, pamatojoties uz ES principiem. 1995. gada 12. jūnijā Latvija ar ES dalībvalstīm noslēdza Eiropas līgumu par asociācijas izveidošanu starp Eiropas Kopienu un tās dalībvalstīm un Latvijas Republiku. Saskaņā ar šo līgumu Latvijai ir jānodrošina tās esošo un turpmāko likumdošanas aktu tuvināšana Eiropas Kopienas likumdošanai. Likumi ir tuvināti Rietumeiropas nodokļu likumu sistēmai. Tuvināšana nozīmē to, ka Latvijas likumdošanai jāatbilst ES likumdošanas prasībām. Saskaņā ar Eiropas asociācijas līgumu, Latvijas likumdošana pakāpeniski tiek tuvināta ES tiesību normām, ieviešot Latvijas likumos ES direktīvas un citus likumdošanas aktus.
Latvijas nodokļu likumu normu harmonizācija ar Eiropas Savienības direktīvu prasībām notiek kontekstā ar Latvijas integrācijas procesu Eiropas Savienībā.
Nākotnē ES nodokļu likmju politika paredz nodokļu likmes noteikt ilgākam laikam, lai nodrošinātu stabilu uzņēmējdarbības vidi. Grozījumi nodokļu likumos ir paredzēti tikai nodokļu sistēmas racionalizēšanai. Nodokļu likmes nav paredzēts palielināt, izņemot akcīzes nodokli.
Speciālajās ekonomiskajās zonās ir noteikti būtiski nodokļu atvieglojumi un tāpēc to skaits netiks palielināts, lai nepalielinātu konkurences apstākļu atšķirības.
Lielāka uzmanība jāpievērš nodokļu administrācijas darba uzlabošanai, lai novērsu izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, lai novērstu nodokļu parādus un ar nodokļiem saistītos konkurences izkropļojumus.
Latvijā, piemērojoties Eiropas Savienības prasībām, tiek likts uzsvars uz netiešo nodokļu likmju pakāpenisku saskaņošanu ar ES normām. Latvijā pievienotās vērtības nodoklis tiek piemērots atbilstoši Eiropas Savienības direktīvām. Lai gan Eiropas Savienības valstīs šā nodokļa vispārējā likme nedrīkst būt zemāka par 15%, daudzās valstīs
tā ir noteikta ievērojami augstāka.
Pievienotās vērtības nodoklis. Spēkā esošais likums "Par pievienotās vērtības nodokli" tika pieņemts 1995. gadā vispārējās nodokļu sistēmas reformas ietvaros
Pateicoties pēdējo gadu laikā veiktajiem likuma grozījumiem, ir panākta tā atbilstība galvenajām ES direktīvu prasībām, kas tiek izvirzītas pievienotās vērtības nodokļa sistēmai. Darbs pie ES direktīvu pārējo prasību ieviešanas turpinās. Tas ir galvenokārt koncentrēts uz ES prasībām neatbilstošu priekšnodokļa atskaitījumu ierobežojumu izslēgšanu, neatbilstošu nodokļa atbrīvojumu atcelšanu un priekšnodokļa atmaksas sistēmas ārvalstu juridiskajām personām ieviešanu.
Arī attiecībā uz naftas produktiem ES minimālās likmes kopumā jau ir sasniegtas (atsevišķām naftas produktu kategorijām tā pārsniedz ES noteikto minimālo likmi, atsevišķām - tā ir nedaudz zemāka). Nepieciešamā likmju korekcija tiks veikta saskaņā ar ES noteikto metodoloģiju pirms iestāšanās ES.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1185985
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация