Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:734052
 
Оценка:
Опубликованно: 05.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    3
2.  Kas ir valsts un tautas suverenitātes jēdziens un kā tas radies    4
3.  Suverenitātes jēdziens no citiem aspektiem    7
4.  Latvijas - kā suverēnas valsts atzīšanas pirmsākumi    9
5.  Principi, kas pauž Latvijas Republikas suverenitāti    12
6.  LR Satversme - suverēnas demokrātiski tiesiskas valsts neatņemama sastāvdaļa    15
7.  Latvijas Republikas neatkarības atjaunošana 1990.gadā    17
8.  Latvijas suverenitāte Eiropas Savienības kontekstā    20
9.  Kopsavilkums    20
Фрагмент работы

Šo tematu es izvēlējos, lai izpētītu, kādi tad īsti ir šie neatkarības atzīšanas tiesiskie aspekti, un vai tādus var sastapt Latvijā. Temats manuprāt likās interesants arī no tāda viedokļa, kā izprast, ko nozīmē būt suverēnai valstij, un nebūt pakļautai kādas citas valsts pārvaldes struktūrai. Latvijai kļūstot suverēnai, cilvēkos cēlās iekšējā pašapziņa un lielāka ticība saviem spēkiem, paverot lielas iespējas pierādīt sevi kā sevis cienīgu Latvijas pilsoni.
Darba mērķis ir izanalizēt suverenitāti no diviem aspektiem - teorētiskā un praktiskā - Latvijas neatkarības un suverenitātes iegūšana vēsturiskā skatījumā. Šī darba pirmajā daļā centīšos izpētīt, kā suverenitāte ir radusies. Otrajā daļā pievērsīšos Latvijas valsts suverenitātes atzīšanas pirmssākumiem un kādi principi ir tie, kas ļauj mums justies kā suverēnas valsts pilsoņiem. Turpināšu ar pētījumu, kādu lomu valsts suverenitātē spēlē Satversme. Nobeigumā pievērsīšos tādiem būtiskiem jautājumiem kā Latvijas neatkarības atjaunošana 1990.gadā un Latvijas suverenitātes nākotnes vīzijas - t.i., apskatīšu Latvijas suverenitāti Eiropas Savienības kontekstā.
Rakstot šo darbu, izmantošu tādus avotus kā Kārļa Dišlera "Demokrātiskas valsts iekārtas pamati", Ādolfa Švābes "Pirmā Republika", LR Satversmi, "Latvijas tiesību vēsturi", publikācijas no laikrakstiem "Diena", "Latvijas Vēstnesis", kā arī publikācijas Saeimas, Ārlietu ministrijas un Eiropas Integrācijas biroja oficiālajās mājas lapās internetā.
3. Kas ir valsts un tautas suverenitātes jēdziens un kā tas radies?

Valsts suverenitāte - specifiska valsts varas kvalitāte, tās neatkarības augstākā pakāpe un pilnība visā valsts teritorijā savu funkciju realizēšanā gan iekšpolitikā, gan ārpolitikā. Valsts varai pieder kompetence atrasties pāri citām kompetencēm valstī, pieder izšķirošais pārākums arī teritoriālās virskundzības aspektā.1
Valsts suverenitātes jēdziens ir piemitis jau pirmajām organizētajām ļaužu savienībām, kuras, spriežot pēc tagadējiem uzskatiem, varētu saukt par valstīm.
Šīs pirmās valstis radās, kad sīkākas ģintis apvienojās, radīja pastāvīgus valsts orgānus un izveidoja savas noteiktas valstis un noteiktu valsts iekārtu. Šādu valstu svarīgākie uzdevumi bija patstāvības nodibināšana un aizsargāšana, savas neatkarības nodrošināšana pret citām līdzīgām valstīm. Šāda patstāvības noorganizēšana pret citām valstīm sevī ietvēra suverenitātes jēdzienu.
Pamatojoties uz Aristoteļa aizstāvju domām, senajā Grieķijā jēdziens valsts suverenitāte esot bijis pazīstams ar vārdu valsts pašpieticība, kas nozīmējis valsts patstāvību saimnieciskajā ziņā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1120176
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация