Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:911639
 
Оценка:
Опубликованно: 03.07.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Komercdarbības formas Lietuvā un Latvijā    4
  Uzņēmuma reģistrācija Lietuvā un Latvijā    7
  Secinājumi un priekšlikumi    8
  Izmantoto avotu saraksts    9
Фрагмент работы

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
1) Minimālais UAB kapitāls dalībniekiem ir EUR 2900, no kura 25 procentiem jābūt apmaksātiem pie reģistrēšanās, bet Latvijā SIA minimālais pamatkapitāls ir LVL 2000 vai LVL 1 (viens lats), kuru var neapmaksāt pilnībā pie SIA reģistrēšanas. Darba autore piekrīt viedoklim, kas ir izskanējis masu mēdijos, ka, dibinot viena lata uzņēmumus, tiks radīti ideāli apstākļi negodprātīgiem uzņēmējiem, kas likumīgi varēs izvairīties no nevēlamiem kreditoriem. Jau pēc neilga laika valstij šis lēmums nāks atpakaļ nelabvēlīgs, jo kādam būs jāapmaksā tie zaudējumi, kas radīsies uzņēmēju dēļ, kuri „saražos” šādus SIA, un neveiksmīga biznesa gadījumā pagriezīs muguru visiem kreditoriem un problēmām. Šos uzņēmumus kādam vajadzēs administrēt un kādam vajadzēs apmaksāt to radītos zaudējumus. Iemaksājot uzņēmuma statūtkapitālā LVL 2000, uzņēmējs savā ziņā pierāda, ka nebaidās riskēt un ir gatavs savā jaunizveidotajā uzņēmumā ieguldīt līdzekļus. Autores priekšlikums būtu izslēgt „viena lata SIA” no Komerclikuma. LVL 2000 nav tik liela summa, lai nodibinātu SIA, turklāt arī to var apmaksāt divās daļās.
2) Lietuvas Civillikums regulē uzņēmuma dibināšanu, juridisko statusu, uzņēmuma vadības struktūru un vadības atbildību, likvidāciju un reorganizāciju, bet Latvijā komercdarbībai ir pieņemts speciālais likums Komerclikums. Pēc darba autores domām, katrā valstī vajadzētu speciālo likumu komercdarbībai, jo parasti valstu Civillikumi vai Civilkodeksi ir vispārēji. Komerctiesības ir specifiska joma, kur tomēr vajadzētu speciālu regulējumu.
3) Latvijā atšķirībā no Lietuvas, mazāks skaits dokumentu jāapliecina pie notāra, tādējādi samazinot kopējās izmaksas, kas saistītas ar uzņēmuma dibināšanu, tomēr komercreģistros iesniedzamie dokumenti aptuveni ir vienāda veida un satura. Latvijā sabiedrības dibināšanas izmaksas ir aptuveni Ls 100 – Ls 250, bet Lietuvā tās ir zemākas. Latvijas uzņēmēji var rēķināties, ka kapitālsabiedrību dibināšanas process Lietuvā, laika ziņā būs līdzīgs procesam Latvijā. Tādējādi, uzsākot komercdarbību Lietuvā, primāri varētu būt citi aspekti – nodokļu režīms, konkrētā uzņēmējdarbības veida specifisks regulējums u.c..

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1324135
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация