Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:951451
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.03.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  LATVIJA    4
2.  LATVIJAS REPUBLIKAS SATVERSME    5
3.  VALSTS PREZIDENTS    6
4.  MINISTRU KABINETS    7
5.  LIKUMDOŠANA    8
5.1.  LĒMUMU PIEŅEMŠANAS PROCESS SAEIMĀ    8
6.  TIESU VARA    9
7.  VALSTS KONTROLE    9
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    11
Фрагмент работы

Satversme ir viena no nozīmīgākajām valsts un tautas pazīmēm. Valsts bez Satversmes, manuprāt, nevar pastāvēt. Satversmē ir minēts Valsts statuss un tās iezīmes, galvenās institūcijas. Latvijas Republikas Satversmē likumdevēja vara tiek saukta par Saeimu, izpildvara par Ministru kabinetu, tiesu vara – tiek sadalīta 4 tiesās – Satversmes tiesa, Augstākā tiesa, Apgabaltiesa, Rajona tiesa. Ar Satversmi valsts parāda savu neatkarības un demokrātiskas valsts statusu. Pakļaujoties uz Satversmi, kā uz valsts pārvaldes orgānu noteicošo ietekmes sfēru sadales dokumentu, Satversme nosaka valsts demokrātisko pamatu ievērošanu, kā arī Saeimas, Ministru kabineta, Tiesas, Valsts prezidenta un Valsts kontroles pārvaldes aparātu darbību. Latvija ir demokrātiska Republika un pašsaprotami, ka tai ir arī Satversme, kura pilda visas iepriekšminētās funkcijas. Tomēr pēdējo gadu laikā Satversmes sadaļās, bieži, ir veiktas izmaiņas. Tas parāda, ka valsts pārvalde nav pietiekami efektīvi koordinēta, jo reālajā valsts darbībā šīs pārmaiņas tiek veiktas ļoti lēni vai arī nepilnīgi. Turpmākajā darba gaitā analizēšu un pētīšu Satversmes tiešo ietekmi uz valsts pārvaldes orgāniem, kā arī analizēšu tās sadaļu realizēsanu valsts pārvaldes darbībā.
Sajā darbā sīkāk aplūkošu Satversmes sadaļas un to funkcijas. Darbam izmantošu materiālus, kurus ir izdevusi Saeimas kanceleja, kā ari citus informatīvos materiālus.
Latvija ir neliela valsts Baltijas jūras krastā. Tā atrodas starp pārējām divām Baltijas valstīm (Baltijas valstis: Latvijas, Lietuva, Igaunija; vārds radies vēsturiski, kad šīs teritorijas apdzīvoja baltu ciltis) Lietuvu un Igauniju.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация