Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:897725
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.10.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ievads
Izvēloties studija darba tematu par Latvijas Tautas padomes un Pagaidu valdības darbību (1919.-1920) biju ļoti ieinteresēts, centos noskaidrot man neskaidros jautājumus, kā arī izprast literatūras avotus par manu izvēlēto tematu.
Darba rakstīšanu vieglāku padara tas, ka ir visai plašs literatūras klāsts, no kura smelties vajadzīgo informāciju. Protams, kā jau vienmēr ir arī kādas grūtības. Šajā gadījumā tās saistītas ar viedokļu atšķirību dažādos literatūras avotos.
Mans darba mērķis bija, rūpīgi izanalizēt šīs tēmas galvenos jautājumus, izanalizēt Latvijas Tautas padomes un Pagaidu valdības darbību 1919.-1920. gadam, kā arī iegūt informāciju par tā laika likumdošanas darbību.
Studiju darba uzdevumi:
1) Izzināt Latvijas Tautas padomes un Pagaidu valdības nozīmi Latvijas vēsturē;
2) Izzināt ar ko nodarbojās Latvijas Tautas padome un Pagaidu valdība;
3) Izzināt 1919. – 1920. gada likumdošanas darbību;
Apkopot darba izstrādes gaitā iegūtās atziņas
Rakstot, studiju darbu par šādu tematu būtiskākās idejas centos izskaidrot un lasītājam sniegt uzskatāmu un saprotamu informāciju, liekot akcentu īpaši uz Latvijas Tautas padomes un Pagaidu valdības darbības izskaidrošanu, par ko tad arī manā darba turpinājumā!

Latvijas Tautas padomes nodibināšana.

Tautas Padomes dibināšana notika Rīgā 1918. g. 17.novembra vakarā Rīgas Latviešu Amatnieku Biedrības Krājaizdevu klases telpās. Tautas Padomes (turpmāk: TP) dibināšanas sēdi vadīja Marģers Skujenieks, bet protokolēja Erasts Bite un Atis Ķēniņš. Sēdē piedalījās 8 latviešu politisko partiju un Staņislavs Kambala kā Latgales Zemes padomes loceklis.
Sociāldemokrāti neizmantoja visu savu mandāta skaitu. Tautas Padome bija vienojusies par šādu partiju samērā: no Zemnieku savienības 10, Demokrātiskās partijas 13, no Sociāldemokrātu strādnieku partijas 10, Demokrātiskās partijas 5, Radikāldemokrātiskās partijas 5, Revolucionāro sociālistu partijas 3, Nacionāldemokrātiskās partijas 2, Republikāņu partijas 1 un Neatkarības partijas 1. Tas bija paviršs spēku samēra novērtējums, kā dibināti aizrāda Marģers Skujenieks. Arī vēlāk Tautas Padome sastāva papildinājumi paturēja vērā tikai aptuvenu spēku samēru, kas attiecībā uz mazākuma tautību koeficentu bija aplēšams vismaz statistiski. Vēlēšanas īsā laika un okupācijas režīma dēļ nebija iespējams izdarīt. Tādēļ visu vienošanās ceļā. Saprašanās bija notikusiarī par to, ka neapcietinās Fr. Veinbergu Tautas partiju un LSD lielniecisko partiju.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация