Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:569125
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.04.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
Apstrādes rūpniecība    5
Pārtikas rūpniecība    7
2.1  Produktu ieviešana    8
2.2  Pārtikas rūpniecības produktu eksports    9
Kokapstrādes rūpniecība    10
  Secinājumi un priekšlikumi    10
  Bibliogrāfija    12
  Pielikums 1    13
Фрагмент работы

Visa Latvijas saimnieciskā darbība tiek klasificēta pa tautsaimniecības nozarēm. Nozares ir sadalītas divās grupās: ražošanas un pakalpojumu nozarēs. Ražošanas nozares sevī ietver lauksaimniecību, medniecību, mežsaimniecību; zvejniecību; ieguves rūpniecību; apstrādes rūpniecību; elektroenerģijas, gāzes un ūdens apgādi; būvniecību. Bet pakalpojumu nozares sevī ietver tirdzniecību; transportu un sakarus; izglītību; veselības aizsardzību; valsts pārvaldi un aizsardzību, obligāto sociālo apdrošināšanu; viesnīcas un restorānus; finanses; pārējos individuālos, komunālos, sociālos pakalpojumus.
Šajā referātā sīkāk tiks apskatīta apstrādes rūpniecība, kas noteikti ir ļoti būtiska Latvijas tautsaimniecības nozare un arī svarīga Latvijas ekonomikas sastāvdaļa.
Apstrādes rūpniecība ietver sevī darbības, kuru rezultātā materiāli, izejvielas vai atsevišķas sastāvdaļas tiek pārveidotas pilnīgi jaunā produktā vai arī maina savas kvalitatīvās īpašības, veicot to mehānisku, fizisku vai ķīmisku apstrādi. Šajās darbībās pārsvarā tiek izmantoti zemkopības, mežkopības, zivkopības, ieguves rūpniecības vai karjeru izstrādes materiāli, kā arī citu apstrādes rūpniecības nozaru darbības rezultātā iegūtie materiāli, izejvielas vai sastāvdaļas. Par apstrādes rūpniecību tiek uzskatīta arī mašīnu un iekārtu rekonstrukcija, atjaunošana vai pārveidošana, kā arī dažādu mašīnu un iekārtu specifisku detaļu, sastāvdaļu un palīgierīču ražošana, attīstīšana..
Par apstrādes rūpniecības sekcijas ražotnēm parasti tiek uzskatītas rūpnīcas, fabrikas, darbnīcas vai citas ražotnes, kurām raksturīga mašīnu ar mehānisko un elektromehānisko piedziņu izmantošana. Tomēr šajā sekcijā tiek iekļautas arī citas ražotnes, kurās veic dažādu materiālu vai izejvielu pārveidošanu jaunos produktos ar rokām vai bieži vien Latvijā sastopamajos - mājas apstākļos, kā arī tās ražotnes, kas nodarbojas ar tajās pašās telpās saražoto preču tirdzniecību plašākai publikai, piemēram, maiznīcas, konditorejas, drēbnieku darbnīcas. Savā uzņēmumā pārveidoto izejvielu izmantošana jaunu produktu izgatavošanai noteikti nes papildu peļņu apstrādes ražošanas uzņēmumiem.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация