Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:112331
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.10.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Zeme, teritorija, valsts, ko visā pasaulē mūsdienās sauc par Latviju un kuras pamatiedzīvotājus pieņemts dēvēt par latviešiem, vēsturiski radusies asimilējoties vairākām tautām, tādām kā latgaļi, zemgaļi, sēļi, kurši (seno baltu cilšu pēcteči)1, kas sākumā apdzīvoja teritoriju ap Nemanu un Daugavu, un vēlāk, pavirzoties vairāk uz ziemeļrietumiem slāvu ietekmē (lielā tautu staigāšana), nākušas ciešākos sakaros ar lībiešiem (atdalījušies no somugru senajām tautām), un koncentrējušās pie Baltijas jūras Daugavas lejtecē, kā arī Gaujas, Lielupes un Ventas lejtecē. To, ka Baltijas jūras piekraste nav sākotnēji bijusi pašu latviešu zeme, liecina arī tautas dziesmas, kurās apdziedāta braukšana pēc līgavām uz Dzintarzemi.

Lai arī šī zeme tika apdzīvota jau kopš 9000.g. pirms mūsu ēras, bet senās baltu ciltis radās 2000.g. p.m.e. pirmajās pusē2, latviski runājošo zemnieku vidū apziņa par latviešu tautas vienlaidus apdzīvotu teritoriju no Palangas līdz Alūksnei radās tikai 19. gadsimta pirmajā pusē. Apzīmējumu “balti” sāka lietot tikai 1845.gadā, bet senie romieši, kas braucu uz šejieni pēc dzintara, šos baltus dēvēja par “aistiem”, tomēr mūsu senči sevi nemēdza dēvēt ne par baltiem, ne aistiem, bet dalījās jau iepriekš pieminētajās ciltīs.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1203448
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация