Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:317546
 
Оценка:
Опубликованно: 05.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šo tematu, kurā tiks apskatīta Amerikas Savienoto Valstu tiesu sistēma un pēc tam salīdzināta ar Latvijā pastāvošo tiesu sistēmu, man likās aktuāla sakarā ar to, ka pati Amerika ar ilgstošajām prezidenta vēlēšanām un daudzajiem tiesas procesiem ir piesaistījusi visas pasaules uzmanību.
Tāpēc man likās interesanti šo tematu apskatīt, zinot, ka Amerika nav Latvija un tur sastopamā tiesu sistēma nav no tām vienkāršākajām.
Kā liecina statistika, tad Amerikas Savienotajās Valstīs advokāta un vispār jurista profesija ir ļoti populāra, bet kāpēc lai gan tā nebūtu, jo ja Latvijā būtu tikpat ļoti izstrādāta valsts likumdošana kā Amerikā, uz notiesāto soliņa nāktos apsēsties katram 10-jam Latvijas iedzīvotājam. Bet diemžēl par tādiem brīnumiem nāksies aizmirst, un atliek vienīgi apskaust, kā tāda kārtība var pastāvēt tik lielā valstī kāda ir Amerikas Savienotās Valstis.
Rakstot šo studiju darbu, izmantotajā literatūrā iekļāvu tādas grāmatas kā Ā.Meikališa "Tiesu vara", Rešetņikova grāmatu "Par pasaules valstu tiesu sistēmu", kā arī likumu "Par tiesu varu". Iztirzājuma pirmajā daļā iepazīstināšu, kāda konkrēti ir katra tiesu sistēmā Amerikā, kāda ir štata tiesu sistēma un kādas tai ir atšķirības ar Federālo tiesu sistēmu.
Iztirzājuma otrā daļā apskatīšu svarīgākās pazīmes, ar ko atšķiras abu valstu Latvijas un Amerikas Savienoto Valstu tiesu sistēmas.Amerikas Savienotajās Valstīs pastāv divu veidu tiesas:
vispārējas kompetences tiesas,
federālās tiesas.
Pārsvarā visas civillietas un krimināllietas tiek atrisinātas ar štatu tiesu palīdzību.
70-jos gados visos štatos pastāvēja 23 tūkstoši tiesu, kas ir 30 reizes vairāk nekā federālo tiesu.i
Pēc 1981.gada datiem, ko sniedza Augstāko tiesu priekšsēdētāji, gada laikā šajās tiesās tika izskatītas 120 miljoni lietu.ii
Amerikas Savienoto Valstu tiesu sistēmu interesantu padara fakts, ka pastāv dažādas tiesu sistēmas īpatnības, kas atšķiras katram štatam.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1143855
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация