Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:380496
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.01.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Historiogrāfisko avotu ārējā kritika    7
1.  1939. gada PSRS bāzu līgums ar Latviju    12
2.  Baltijas Antante un Baltijas valstu (Latvijas) militārās pretošanās iespējas    15
3.  1940.gads Latvijā – PSRS veiktā aneksija vai Latvijas sociālistiskā revolūcija    17
  Secinājumi    20
  Izmantotās literatūras saraksts    22
Фрагмент работы

Secinājumi
Strīdi par to, kā ir klasificējami notikumi Latvijas un Padomju Savienības starpā laikā no Savstarpējās palīdzības pakta parakstīšanas līdz sociālistiskajai revolūcijai 1940.gada vasarā visās Baltijas valstīs, ir neizsīkstoši un atsevišķos gadījumos ir kļuvuši arī par starpvalstu attiecību strīdu objektiem, kas pierāda to, ka tēma joprojām ir aktuāla, ne tikai vēsturnieku, bet arī valstu poliskajā arēnā. Konfliktsituācijās iesaistīto valstu nacionālo skolu vēsturniekiem, kuriem būtu jābūt par vidutājiem līdzīgu jautājumu risināšanā, objektīvi izvērtējot notikušo, bieži vien gluži pretēji saasina situāciju, iepinot jau tā neviennozīmīgajā situācijā arī valsts ideoloģiju. Līdzīgi gadījumi, tika noskatīti arī šī darba ietvaros.
Apskatītie autori pārstāv dažādas historiogrāfiskās skolas, tāpēc to pieejas un izmantojamie argumenti savu uzskatu pamatošanai par vieniem no sarežģītākajiem un neviennozīmīgajiem notikumiem 20.gs Latvijas valsts vēsturē, ir ļoti dažādi un atsevišķos gadījumos ir pilnīgi pretēji. Tomēr ir arī centieni atrasties radikālākajiem vēstures spriedumiem pa vidu, un, kā zināms šādos gadījumos, patiesība vienmēr ir vistuvāk.
Krievijas vēstures zinātņu doktores Jeļenas Zubkovas pieeja Latvijas un PSRS attiecību rekonstruēšanā, laikā kad Latvija un pārējās Baltijas valstis tika nostādītas Bāzu līguma parakstīšanas priekšā, kura atteikšanas gadījumā militārā iebrukuma draudi būtiski pieaugtu, ir klasificējami kā tieši vēsturiskās patiesības meklējumi kur galvenais autores dzinulis ir vēlme rekonstruēt patieso situāciju kādā atradās Baltijas valstis. Kritiski izvērtējot avotos pieejamos faktus autore secina, ka tieši situācija karojošajā Eiropā bija tā, kura ļoti lielā mērā noteica to apstākļu sakritību, kas 1940.gadā noveda pie inscenēta valsts varas apvērsuma un visu Baltijas valstu aneksiju no PSRS puses.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация