Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
  • Latvijas valdības rīcības apraksts un analīze saistībā ar pašvaldību vēlēšanu norises pārkāpumiem

     Оцененный!

    Реферат12 Политика

3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:720958
 
Оценка:
Опубликованно: 18.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 17 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

“Demokrātja- tautas vara”, tā saka klasiskā definīcija, kas ir demokrātijas valdīšanas formas pamattēze, pamatideja. Ar vēlēšanu starpniecību sabiedrība konkrētām personām piešķir tiesības vadīt sevi, savas valsts vai reģiona politisko, ekonomisko, sociālo dzīvi, tās attīstību. Būtībā tā savu likteni nodod šo cilvēku rokās, apliecinot savu ticību viņu godaprātam un spējām.
Latvijas politiskās nestabilitātes un demagoģijas apstākļos ticības vai nu nav, vai arī tās pietrūkst, lai gūtu sabiedrības atbalstu. Savukārt zemais dzīves līmenis, neticība uzlabojumiem nākotnē, nereti pakļauj cilvēkus politiskajai apātijai, kas rada priekšnoteikumus manipulācijai ar viņiem, ko politiskās varas tīkotāji izmanto savtīgos nolūkos Saeimas, pilsētas domes, novada domes vai pagasta padomes priekšvēlēšanu kampaņās.
Pirms katrām vēlēšanām aktualizējas diskusijaspar vēlētāju izvēles nelikumīgu iespaidošanu, balsu uzpirkšanu un par citām ar likumu aizliegtām aktivitātēm, kuru mērķis ir ietekmēt vēlētāju izvēli. Šādas pretlikumīgas darbības pierādīt ir ļoti sarežģīti, gandrīz neiespējami.
Citus vēlēšanu gaitas un balsu skaitīšanas procesā pieļautos pārkāpumus gan konstatēt, gan pierādīt ir vienkāršāk. Kā liecina šī gada 11. marta pašvaldību vēlēšanu gaita, vēlēšanu locekļu kļūdīšanās (Preiļu novada domes vēlēšanās), skaitot balsis, un nekorekta attieksme pret normatīvo aktu vēlēšanu komisijām ievērošanu (Bauskas rajona Viesturu pagasta pašvaldību vēlēšanas), vēlēšanu komisiju locekļu neprofesionalitātes problēma pastāv. Kā atzīst Centrālās vēlēšanu komisijas(CVK) priekšsēdētāja vietniece Kristīne Bērzina, līdz CVK informācija par vēlēšanu norises pārkāpumiem nonāk tikai pēc pilsētas tiesas iesniegto sūdzību atzīšanas par pamatotām, sprieduma pasludināšanas.ja tiesa nospriež, ka attiecīgās vēlēšanu komisijas lēmums par vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu ir atceļams, CVK izsludina jaunas vēlēšanas attiecīgajā pašvaldībā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1205134
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация