Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:369454
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.05.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Фрагмент работы

Tāpēc, es uzskatu, ka Latvijas valdībai vajadzētu pievērst uzmanību ēnu ekonomikai, cenšoties to skaitliski mazināt. Pēc neoficiāliem datiem, ēnu ekonomikas īpatsvars procentuāli ir ļoti iespadīgs. Un, manuprāt, Latvijas valsts nav tik liela, lai varētu pāris desmitu gadu laikā valsts ekonomiku savestu kārtībā. Iespējams, ir faktori, kas norobežo un bremzē mūsu valsts ekonomikas attīstību, bet par tiem es zinu maz.

Secinājumi
Pētot Latvijas valsts lomu un funkcijas, secināju, ka Latvijas valsts pilda savas funkcijas, novēršot tirgus nepilnības. Valsts patiesi nodrošina tiesiskos pamatus efektīvai tirgus darbībai (patērētāju tiesību likums, apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likums, finanšu instrumentu tirgus likums, konkurences likums u.c.) un nodrošina sabiedrisko preču ražošanu (daļējs medicīnas aprūpes finansējums, sabiedriskā transporta dotācijas, ceļu remonti, zinātnes un izglītības attīstība, kultūras vērtību saglabāšana un attīstība, jauniešu nodarbinātība u.c.)
Iespējams, valsts varētu pilnvērtīgāk pildīt savas funkcijas tirgus nepilnību novēršanā. Piemēram, vairāk ieguldīt sabiedrisko preču ražošanā. Taču es apzinos, ka to kavē ēnu ekonomikas īpatsvars un liela daļa nodokļu, kas varētu nonākt valsts budžeta kasē, nonāk nekurienē.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация