Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:590595
 
Оценка:
Опубликованно: 18.02.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Latvijas, kā arī jebkuras citas valsts vēsture, apskatot to hronoloģiskā secībā, sākas ar senajiem laikiem. Pēc ledāju nokušanas, pirmie, kas sāka apdzīvot Latvijas teritoriju bija dažādi tundras zonas augi, kā piemēram, krūmāji, augumā nelieli bērzi, ķērpji. Mazliet vēlāk, kad ledāji atkāpās tālāk un klimats kļuva nedaudz siltāks, šo teritoriju sasniedza nedaudz lielāki koki, pirmie sīkie dzīvnieki – putni, zaķi, lapsas. Ap šo laiku – VIII –V gadu tūkstoti pirms mūsu ēras -, kurš tiek dēvēts par vidējo akmens laikmetu, Latvijas teritorijā paradījas pirmie iedzīvotāji. Tie bija mednieki, kas sekoja dzīvniekiem un zvejnieki, kuri palika un apmetās uz dzīvi upju un ezeru krastos. Viņi dzīvoja apmetnēs un savā attīstībā bija sasnieguši ģints iekārtas pakāpi.
Dažus gadsimtus vēlāk – jaunākajā akmens laikmetā – Latvijas teritorijas iedzīvotāji jau prata izgatavot primitīvus māla traukus, noasināt medību ieročus un cirvjus. Cilvēki joprojām dzīvo izkliedētas apmetnēs, nodarbojas ar zvejniecību un medniecību. Ap otro gadu tūkstoti pirms mūsu ēras, Latvijas rietumu teritorijā ienāk cita tauta – šie cilvēki mācēja kopt zemi un ienesa mūsu teritorijā arī kaujas cirvjus, tātad viņi nodarbojās ar zemkopību un bija karotāji…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация