Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:763399
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    4
1.  Kārlis Ulmanis    .5
2.  Jānis Čakste    7
  Secinājumi    9
  Izmantotā literatūra    10
  Pielikums    11
Фрагмент работы

Divdesmitais gadsimts Latvijas vēsturē vienlaikus ir bijis nozīmīgu sasniegumu un arī lielu sarežģījumu laiks. Latvijā šajā laikā piedzīvoja vairākus karus, revolūcijas, neatkarīgas valsts izveidošanu, bojāeju un atkal atdzimšanu. Visi šie notikumi ir atstājuši dziļas pēdas latviešu tautas un valsts vēsturē. Apskaitāmajā laikā neatkarības gadi ir bijuši daudz īsāki nekā vairākkārtējie totalitāro lielvaru uzkundzēšanās periodi. Okupācijas varas Latvijā visiem līdzekļiem ir centušās leģimitēt savu klātbūtni. Skaidrojot Latvijas vēsturi, padomju vēsturnieki savulaik centās akceptēt komunistiskās partijas nozīmi, tās nopelnus, vienlaikus noliedzot visu pozitīvo, kas saistīts ar neatkarīgas valsts pastāvēšanas laiku.
Galvenā nozīme Latvijas neatkarības tapšanā bija divām 1917.gada rudenī izveidotām organizācijām: Latviešu Pagaidu nacionālajai padomei (LPNK) un Demokrātiskajam blokam, kas abas neatkarīgi viena no otras iestājās par ‘’Latvijas politisko neatkarību un atdalīšanos no Krievijas’’. Demokrātiskajā blokā, kas noformējās septembra otrajā pusē vācu okupētajā Rīgā, darbojās sociāldemokrātu (Pauls Kalniņš, Fricis Menders, Marģers Skujenieks u.c.), Zemnieku savienības (Kārlis Ulmanis, Miķelis Valters) un vairāku citu partiju pārstāvji. 1917.gada nogalē sanāca pat Latvijas okupēto apgabalu iedzīvotāju sapulce, kurā piedalījās galvenokārt tikai šīs partijas pārstāvji. Tā pieņēma rezolūciju, kurā pasludināja, ka latviešu valsts dibināšana ir pilnīgi savienojama ar Baltijas valsts ideju. Latvijas valsts dibināšanā un tās vēsturiskās attīstības gaitā piedalījās daudzi tolaik slaveni cilvēki-politiķi.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация