Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:559058
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 14 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Lauku tūrisma raksturojums    4
2.  Lauku tūrisma nozīme lauku attīstībā    6
2.1.  Lauku tūrisma īpašības Vidzemē    6
2.2.  Vidzemē uzsāk jaunu tūrisma projektu    8
3.  Lauku tūrisma piedāvājums Vidzemē    9
3.1.  Naktsmītnes    10
3.1.1.  Lauku tūrisma mītņu kvalitātes standarti Latvijā    11
3.2.  Papildus piedāvājuma veidi    14
3.3.  Piedāvājums dažados gadalaikos    15
4.  Kvalitātes vadība lauku tūrisma uzņēmumos Ogres rajonā    17
  Secinājumi un priekšlikumi    21
  Secinājumi    21
  Priekšlikumi    21
  Izmantotā literatūra    23
Фрагмент работы

Pēc Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 90-to gadu sākumā tika likvidētas kolektīvās un valsts saimniecības. Bijušie zemes īpašnieki atguva padomju varas gados nacionalizētos īpašumus. Mazās saimniecības meklēja rentablas saimniekošanas iespējas lauksaimniecībā, zivsaimniecībā un mežsaimniecībā, kas laukos tradicionāli ir bijuši galvenie nodarbošanās veidi. Mēģinājumi bija neveiksmīgi, tādēļ kā alternatīva un vienīgais iztikas avots daudziem lauku iedzīvotājiem kļuva lauku tūrisms.
Iesākumā uzņēmēji lielākoties piedāvāja apmesties brīvajās telpās mājās, kuras bija būvētas pašu vajadzībām, jo tūristu plūsma bija relatīvi neliela. Pēdējos gados iedzīvotāji un tūristi biežāk ceļo pa Latvijas novadiem un ir audzis pieprasījums pēc lauku tūrisma pakalpojumiem. Pieaug arī pieprasījums pēc ceļojumiem līdz vienai nedēļai un brīvdienām dabā. Palielinoties tūristu skaitam, saimniecības arvien vairāk pārorientējas no tradicionālās lauksaimniecības uz viesu uzņemšanu, paplašinot telpas, ceļot atsevišķas mājiņas tūristiem, veidojot mazas viesnīcas un viesu mājas, iekārtojot un uzlabojot kempingu vietas.
Tādējādi lauku tūrisms ir kļuvis par svarīgu nozari lauku attīstībā. Tā ekonomiskā loma laukos kļuvusi arvien nozīmīgāka, tiek radītas jaunas darba vietas, saglabāta lauku ainava, tiek stimulēts saimniecībā ražotās produkcijas noiets, palielināti ienākumi lauku uzņēmējiem. Nereti tūrisms kļūst par vienu no retajām iespējām attīstīties lauku rajoniem ar nepiemērotiem apstākļiem lauksaimniecības attīstībai, tādējādi lietderīgi izmantojot brīvās dzīvojamās telpas, lauksaimniecībā neizmantojamo zemi, kā arī ainavu, ko citiem mērķiem nav iespējams izmantot. Lielas iespējas tūrisma attīstībai nodrošina Latvijas maz pārveidotā daba, bagātais kultūrvēsturiskais mantojums, kā arī tradicionālā lauksaimniecība un amatniecība.
Lauku tūrisms ir kļuvis par svarīgu nozari lauku attīstībā. Tā pamatā ir ne tikai skaista, neskarta daba, bet arī kvalitatīvs serviss.
Darba pētījuma objekts ir kvalitātes vadība lauku tūrisma uzņēmumos. Pētījuma priekšmets - pakalpojumu kvalitātes uzlabošanas iespējas un pakalpojumu kvalitātes nozīme lauku tūrisma uzņēmumos. Pētījuma bāze – lauku tūrisma uzņēmumi (lauku mājas, viesu mājas, brīvdienu mājas, ciema mājas) Ogres rajonā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация