Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:389578
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы


Lauku tūrisms-tūrisma veids, kas ietver kā atpūtas, tā izziņas tūrisma elementus un norisinās lauku teritorijās un balstās uz maziem un vidējiem uzņēmumiem.

Mūsu gadsimtā, kad lielākā daļa cilvēku dzīvo pilsētās, atsvešināti no dabas, aizvien pieaug pieprasījums pēc lauku tūrisma un lauku naktsmītnēm. Palielinās ceļotāju skaits, kas ceļo no 3 līdz 5 dienām. Līdz ar to aug arī prasības pakalpojumu sniedzējiem.
Kādi tad ir būtiskākie faktori lauku tūrismā.
*Lauku tūrisms var attīstīties sakārtotā lauku vidē, kur vienam uzņēmējam pieder vismaz 150 m teritorija. Tās var būt viensētas, ģimenes uzņēmums vai zemnieku saimniecība.
*Svarīga ir vides piemērotība tūrismam. Katrā ziņā ir pieprasīti objekti ar ūdens tuvumu un skaistu ainavu, kur tuvumā nav citu māju vai saimniecību.
*Tūristus interesē arī kultūrvēsturiskie vai dabas objekti, kas atrodas tuvumā naktsmītnei, lai būtu labi ceļi.
*Jāpiedāvā pēc iespējas daudzveidīgas nodarbes: sportošana, makšķerēšana, iespēja piedalīties lauku darbos, līdzdarboties amatniecībā, medības u.c.
*Plašu interesi tūristi izrāda kulinārijas jomā: dažādu latvisku ēdienu gatavošana, sieru siešana, maizes cepšana, zivju kūpināšana, ogu un sēņu degustācija, vīna darīšana. Vēlams, lai ēdienus gatavotu no pašu vai kaimiņu saimniecības produkcijas (nepieciešami visi iespējamie sertifikāti). Sevišķi interesanti, ja paši var piedalīties ēdienu izgatavošanas procesā.
*Pilsētas iedzīvotāji interesējas par dažādiem mājdzīvniekiem: trušiem, vistām, strausiem, zirgiem, ponijiem, govīm (jo eksotiskāki, jo labāki). Interesanti, ja tos var paglaudīt pabarot u.t.t.
*Latvijā plašu popularitāti ieguvušas dažādas lauku pirtis, pirtnieku pakalpojumi, masāžas , zāļu tējas, ūdens procedūras.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация