Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:773970
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.04.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  Iemesli, kāpēc mājsaimniecībā jāmaina ledusskapis    4
2.  Ledusskapja tilpums    4
3.  Nākotnes ledusskapji    4
4.  Ledusskapja elektroenerģijas efektivitāte    5
5.  Ledusskapja marķējums    6
6.  Ledusskapja uzbūve    7
7.  Ledusskapja pareiza novietošana    7
8.  Produktu ievietošana un uzglabāšana    8
8.1.  Ievietošana    8
8.2.  Uzglabāšana    8
9.  Ledusskapja atkausēšana un kopšana    10
10.  Ledusskapja iespējamie bojājumi    11
  SECINĀJUMI    12
  LITERATŪRAS SARAKSTS    13
Фрагмент работы

Mājsaimniecības tehnikas ieviešanas mērķis ir maksimāli ietaupīt cilvēka patērējamo laiku, spēku un darbu, izmantojot pēc iespējas mazāk līdzekļu. Katrai mājsaimniecībai ir savas vajadzības pēc virtuves tehnikas, kas galvenokārt ir atkarīgas no ģimenes locekļu skaita, vecuma un dzimuma; mājsaimniecības darbos iesaistītajiem ģimenes locekļiem; attieksmes pret šo tehniku un ģimenes brīvajiem līdzekļiem.
Ļoti svarīgas mājsaimniecībā ir aukstumiekārtas, bez kurām neiztiek neviena mājsaimniecība. Pirmo mājas ledusskapi izgudroja 1912. gadā. No tā laika daudz kas ir mainījies. Mūsdienās veikalos ir iespējams iegādāties dažādas aukstumiekārtas: ledusskapjus, ledusskapjus ar saldētāja nodalījumu, atsevišķas saldētavas, ledusskapjus ar īpašu nodalījumu svaigu produktu glabāšanai, speciālus vīna ledusskapjus, mini bārus (uztur uzkodām un dzērieniem ideālu pasniegšanas t 0)u.c.
Aukstumiekārtu funkcijas ir atdzesēt vai sasaldēt tajos ievietotos produktus. Ledusskapī glabā atdzesētus produktus, turpretī saldētavā – tādus produktus, kuros ir izveidojusies ledus kristāliņi, tātad sasaldētus. Bet kā izvēlēties drošāko, ekonomiskāko, ērtāko un piemērotāko mājsaimniecības tehniku. Galvenie kritēriji ledusskapju izvēlē ir to lielums, ietilpība, kameru skaits, novietojums un elektroenergijas patēriņš. Bet bez tā ir svarīgi arī iemācīties pareizi rīkoties ar šo tehniku. Tāpēc savā darbā centos pieskarties šiem svarīgākajiem jautājumiem.
Izvēloties šo nozīmīgo sadzīves tehniku, svarīgi ir noskaidrot, cik liela tilpuma ledusskapis ir nepieciešams. Pārmēru liels ne tikai aizņems daudz vietas, bet arī patērēs vairāk elektroenerģijas. Turpretī pārāk mazā var nesatilp visai ģimenei ikdienā nepieciesamie ēdieni un dzērieni. Turklāt nav nedz ērti, nedz racionāli visus dzesējamos vai saldējamos produktus salikt pārāk blīvi.Izvēloties ledusskapi, jāatceras ģimenes paradumi vai mēdzat iepirkties uz visu nedēļu, vai uz veikalu ejat katru dienu. Attiecīgi jāizvēlas vajadzīgais tilpuma ledusskapis. Var ņemt vērā uzskatu, ka vienam cilvēkam vajadzīgais ledusskapja tilpums ir 120 litri un pie šī tilpuma jāpieskaita 60 litri katram nākamajam ģimenes loceklim. Paši populārakie ledusskapji ir 175 cm līdz 195 cm augsti un 60 cm plati. Gandrīz visi Latvijā nopērkamie ledusskapji ir 60 cm plati. Ja nepieciešams cits platums, ledusskapis būs dārgāks.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация