Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:294059
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.12.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Biogrāfija    4
2.  Ievērojamākie darbi    6
2.1  „Madonna grotā”    6
2.2.  „Vitrūvija cilvēks”    6
2.3.  „Svētais vakarēdiens”    7
2.4.  Madonna ar Kristu un Jānis Kristītājs ar Sv. Annu    7
2.5.  Zinātniskie darbi    8
  Secinājumi    10
  Izmantotā literatūra    11
Фрагмент работы

Mūsu izvēlētā tēma ir par Leonardo da Vinči, par viņa biogrāfiju, ievērojamākajiem darbiem. Šī tēma likās aktuāla, jo Leonardo da Vinči bija ļoti pazīstams gleznotājs, tēlnieks, arhitekts, dabas zinātnieks, matemātiķis, mehāniķis un inžinieris izgudrotājs. Vēlējāmies uzzināt ko vairāk par viņu un viņa radošo darbību.
Sabiedrībai tas varētu būt aktuāli, piemēram, tiem, kuriem arī ir interese par šo apbrīnojamo personību, šī ir lieliska iespēja uzzināt ko vairāk.
Balsoties uz to, ka līdz pat mūsdienām viņš ir svarīga personība, tiek izvirzīta hipotēze, kura darba gaitā tiek pierādīta vai apgāzta – Leonardo da Vinči bija sava laika spilgtākā personība.
Mūsu mērķis ir pierādīt šo hipotēzi, kā arī iegūt jaunas zināšanas par šo personu.
Pirmais dižrenesanses mākslinieks bija Leonardo da Vinči (1452. – 1519.), kas visspilgtāk iemiesoja sevī renesanses radīto mākslinieka zinātnieka tipu. Viņš bija sava laika izcilākais gleznotājs (izmēģināja spēkus arī tēlniecības un arhitektūras jomā) un reizē arī ievērojams dabas zinātnieks, matemātiķis, mehāniķis un inžinieris izgudrotājs. Viņa eksperimenti atstāja neizdzēšamas pēdas Eiropas zinātnes un tehnikas vēsturē. Visos savos pasākumos Leonardo bija pētnieks un novators, un tas spēcīgi izpaudās arī viņa mākslā. Viņš atstājis nedaudz darbu, daļēji tāpēc, ka zinātniskās intereses paņēma daudz laika un spēka, daļēji tāpēc, ka nebija iespēju ieceres realizēt, toties ar katru savu darbu viņš iemina jaunu taku.1
Leonardo da Vinči personībā apvienojās praktiķa un teorētiķa īpašības. Vērodams lietu ārējo veidolu, viņš gribēja izzināt arī to, kā tās darbojās un ko tās nozīmē. Leonardo interesējās par tādiem jautājumiem kā mākslas un zinātnes attiecības, skaistuma jēdziens un mākslinieka sabiedriskais stāvoklis. Leonardo bija bēdīgi slavens ar nevērīgu attieksmi pret pasūtījumu izpildi, un daudzi no viņa darbiem palika nepabeigti (piemēram, viņa gleznā „Madonna grotā” eņģeļa roka palika nepabeigta). …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация