Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:954255
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.03.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Leonardo da Vinči ir dzimis 1452 gadā. Savos 67 dzīves gados viņš bija gleznotājs, tēlnieks, arhitekts, zinātnieks un inženieris. Dižrenesanses mākslas stila pamatlicējs.
Leonardo da Vinči - daudzpusīgi apdāvināts ģēnijs, kurš uzskatīja, ka galvenā loma ir empīriskām zināšanām, t. i., zināšanām, kas gājušas caur pieredzi, kas vienīgās sniedz ko jaunu. Balstoties uz pieredzi, cilvēks balstās uz sevi, tāpēc visas autoritātes un grāmatas ir personiski jāpārbauda.
L. da Vinči veicis teorētiskos pētījumus visdažādākajās jomās: mehānikā, hidroloģijā, kartogrāfijā, ģeoloģijā, optikā, bioloģijā, fortifikācijā un mašīnu būvniecībā. Pretēji baznīcas stingram aizliegumam studējis cilvēka anatomiju.
Šis 15 gs. ģēnijs ar savām gleznām radikāli pārveidoja mākslas pasauli. Viņa skices aptvēra tematu spektru, iekaitot dzīves pētījumus, zinātni un arhitektūru.
Māksla izvērtās par zinātni, un neviens to neizjuta tik skaidri un stipri kā L.da Vinči, un ne velti viņa daiļradē māksla un zinātne kļuva par divām viena veseluma pusēm, par kaut ko nedalāmu.
Viņš bija universāls cilvēks un izcils mākslinieks. Galu galā mākslinieks viņā guva pārsvaru pār visu citu. L.da Vinči bija apbrīnojams gleznotājs.
Lai gan viņa radīto gleznu skaits ir salīdzinoši neliels un daudzas no tām palikušas nepabeigtas, viņu var raksturot kā ārkārtīgi novatorisku un ietekmīgu mākslinieku. Daiļrades agrīnajos gados viņa stils bija stipri līdzīgs Veročo, taču vēlāk viņš pakāpeniski attālinājās no sava skolotāja stīvās, ciešās un nedaudz sastingušās figūru atveidošanas, izkopjot atraisītāku un atmosfēriskāku pieeju kompozīcijai. Agrīnajā gleznā "Ķēniņi pielūdz Jēzu" redzams jauns kompozīcijas traktējums, kurā galvenās figūras ir novietotas grupā priekšplānā, bet fonu veido attālas iedomātas drupas un kaujas skati.
Viņa glezniecība ietvēra neiedomājamas detaļas, kuras lika tam izskatīties gandrīz reālam. Šīs detaļas ietvēra lietas kā atšķirīgus ēnojumus un struktūru, kas deva darbam dzīvu izskatu. Mākslinieks tēlus spēja saskatīt un attēlot daudzveidīgās gaismas noskaņas, vissmalkākās nianses ēnās, to sabiezinājumā ienesot vieglu gaismas blāzmu. Viņa radītie tēli ir lieliski. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация