Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:715850
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.08.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Lielā franču revolūcija (1789 – 1799) ievadīja jaunu posmu ne tikai Francijas, bet arī citu Eiropas zemju vēsturē. Mēģinot īstenot dzīvē gandrīz visas apgaismības idejas, Lielā franču revolūcija deva ierosmi pārmaiņām Eiropas zemju dzīvē nākamajos simts gados līdz pat Pirmajam pasaules karam. Lielā franču revolūcija ilga no Ģenerālštatu sasaukšanas 1789. gada 5 maija līdz Napoleona laikmeta beigām. Notikumi Francijā noteica Eiropas valstu iekšpolitiskās norises un ārpolitiku. Lielā franču revolūcija izmanīja visu vēstures gaitu un bez tās pasaule šodien nebūtu tāda, kāda tā ir. Revolūcijas ietekmē mainījās kārtība visā Eiropā. Šajā laika posmā daudzas ievērojamas personas ir guvušas lielu popularitāti. Revolūcija izmainīja visu līdzšinējo kārtību.

1.Revolūcijas cēloņi Francijā

Francijā 18.gs beigās bija izveidojusies situācija, kas liecināja par krīzi valtī un sabiedrībā. Tā izpaudās visu trīs kārtu (pirmā kārta – garīdzniecība, otrā kārta – aristokrāti, trešā kārta – pārējie iedzīvotāji) neapmierinātībā ar pastāvošo sabiedrisko iekārtu. Pirmā un otrā kārta baudīja īpašas privilēģijas – tām nebija jāmaksā nodokļi, pārstāvji varēja ieņemt augstākus amatus valsts pārvaldē, armijā, galmā un arī baznīcā. Visi nodokļi bija jāmaksā trešās kārtas pārstāvjiem. 18. gs beigās kārtu tiesības vairs neatbilda stāvoklim sabiedrībā. Visa vara un bagātības koncentrējās Parīzē un Versaļas galmā, kur valdīja Luijs XVI. Versaļas galms prasīja daudz lielākus līdzekļus, lai to varētu uzturēt, jo Luijs XVI dzīvoja lielā izšķērdībā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация