Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:873227
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.08.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Dienvidķīnas jūra ir Klusā okeāna daļa. Kā atsevišķs ūdens baseins tā ir lielākā jūra pasaulē; Dienvidķīnas jūra ir mazāka tikai par visiem četriem okeāniem. Šī jūra apskalo Ķīnas un Vjetnamas dienvidu krastu, rietumos Dienvidķīnas jūru norobežo Malakas pussala, austrumos- Filipīnas, bet dienvidos- Kalimantāna.


Taifūni
Šī patiešām ir tropu jūra, jo tā atrodas starp ekvatoru un Ziemeļu tropu loku. Vasarā tās virsējie ūdeņi sasilst līdz pat 29ºC. Šīs augstās temperatūras dēļ no jūras paceļas siltais, mitras gaisa masas, no kurām rodas spirālveida viesuļi un spēcīgas lietusgāzes. Tālajos Austrumos šādas viesuļvētras dēvē par taifūniem , kas ķīniešu valodā nozīmē “stiprie vēji”. Dienvidķīnas jūrā un tai tuvējos Klusā okeāna apgabalos katru gadu laika periodā no maija līdz decembrim tiek novēroti apmēram 25 taifūni.


Honkonga
Dienvidķīnas jūras krastā ir uzcelta viena no lielākajām ostu pilsētām pasaulē- Honkonga. Lai aizsargātu kuģus no taifūniem, ostas Honkongā ir izveidotas līča aizsegā.
Šīm ostām ir ļoti liela nozīme, daudzi Honkongas iedzīvotāji mitinās lielā saspiestībā vairākos tūkstošos ķīniešu laivu- sampanu un džonku, kas šūpojas ostu ūdeņos.


Jūras apsaimniekošana
Mūsdienās cilvēki ne tikai apstrādā zemi, bet arī iegūst jūras veltes.Honkongā, kā arī citās teritorijās Dienvidķīnas jūras piekrastē, dīķos netālu no krasta tiek audzētas milzu tīģergarneles. Lai garneles ātrāk augtu, tās baro ar īpašām aļģēm, un garneles var viegli izzvejot ar tīklu. Austeres tiek audzētas uz kārtīm un virvēm piekrastes dīķos, kur tās var pasargāt no zivīm, kuras atklātā jūrā austeres apēstu. Ķīnieši kultivē arī jūraszāles un izmanto tās pārtikā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация