Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:500301
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.02.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Secinājumi
Balstoties uz Klausa Mertena tēla veidošanas teoriju, mēs varam aplūkot tikai vienu no tēla veidošanās pusēm, to, ko veido mediji, taču tā nebūt nav reāla aina, tāpēc svarīgi ir apskatīt, kādu šo tēlu, konkrēti, Lielbritānijas dzīves telpas, būvē tie, kas to redz un veido, balstoties uz savu personīgo pieredzi un skatījumu. Tieši tāpēc semantiskais diferenciālis kalpo kā rīs, ar kura palīdzību to noskaidrot. Klausa Mertena tēls visprecīzāk pielietojams attiecībā uz objektiem vai darbībām, ar ko cilvēkam nav tiešas saskares, jo tad mediji ir vienīgais viņu tēlu konstruētājs.
Kopumā gan ziņu portālu, gan anketas rezultāti sniedz divu pušu priekšstatus par Lielbritāniju kā dzīves telpu. Vienu no mediju skatījuma, to, kā mediji veido tēlu un to, kādu to redz Lielbritānijā dzīvojošie latvieši. Kā viens no darba mērķiem bija salīdzināt, vai abi tēli ir vienlīdzīgi, taču, apkopojot rezultātus, varam secināt, ka mediji neveido tēlu subjektīvi, šajā gadījumā tie vairāk ataino Lielbritāniju kā nedrošas vides, un darba meklētāju mītni, taču, apkopojot anketas rezultātus, vidi Lielbritānijā respondenti atzīmē kā samērā drošu un ne visi tur dodas tikai finansiālu apstākļu dēļ. Kā iemesli aizbraukšanai tiek minēti arī vides maiņa, izglītība un labākas sabiedrības komunikācijas meklējumi. Taču tas, ā informācija tiek pasniegta, noteikti ir atkarīgs no paša medija un tā satura, ja jāvērtē no pētītajiem ziņu portāliem, tad objektīvāku Lielbritānijas dzīves telpas tēlu veido „Tvnet”, atspoguļojot gan negatīvus, gan pozitīvus notikumus, sākot ar iedvesmojošiem stāstiem, beidzot ar nelaimes gadījumiem un nosodījumu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация