Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:134124
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.11.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Diezgan droši var teikt, ka visi, kas apmeklē kādu no objektiem Lielvārdes parkā, apmeklē arī Lielvārdes pilsdrupas. 2012. gadā A. Pumpura muzeju apmeklēja 11 820 cilvēki, taču tā kā ir arī tādi tūristi, kas apmeklē parku, bet neieiet muzejā var droši apgalvot, ka pagājušajā gadā Lielvārdes pilsdrupas apmeklēja vismaz 12 000 tūristu. Lai gan lielākā daļa tūristu ir no Latvijas, pilsdrupas apmeklē arī tūristi no citām Eiropas un pat citu kontinentu valstīm. Tūrisma sezona parkā ir no 1. maija līdz 31. oktobrim, kad ir novērojams arī vislielākais tūristu skaits, ārpus sezonas apmeklētāju skaits (kas ir tūristi) ir ļoti mazs. (Nemme 2013).
Gan par parka, gan muzeja apmeklējumu ir jāmaksā simboliska ieejas maksa (Ls 0,30 par katru, ir atlaides dažādām sociālajām grupām), ir pieejami arī gida pakalpojumi. Tiesa parka kase strādā tikai tā sauktajā tūrisma sezonā un arī tad tā atrodas neuzkrītošā vietā un, ja arī kāds tūrists nesamaksā, parka apmeklējums tam netiek liegts. Muzeja darbinieki atzīst, ka tā kā objekts nav iežogots, ir grūti kontrolēt tūristu plūsmu, turklāt liela daļa parka apmeklētāju ir vietējie Lielvārdes iedzīvotāji, kuriem ieejas maksa netiek prasīta.
Lielvārdes pilsdrupas ir uzskaitītas gan Lielvārdes pašvaldības izdotajos ceļvežos, gan dažādos citos tūrisma ceļvežos un interneta vietnēs. Informācija par tā pieejamību ir plaša, taču nereti atšķiras informācija par pils celtniecību – Dievukalns un tajā atrodamā sākotnēja Lielvārdes pils parasti netiek minēta vispār, bet kā Lielvārdes pilskalnā celtās pils celtniecības gads tiek minēts 1205. un vairāki citi gadi, kas neatbilst patiesībai. Pilsdrupas tiek iekļautas arī dažādos tūrisma maršrutos, tostarp velomaratonā „Barona taka”.
Lielvārdes parkā tiek rīkoti arī dažādi vietējā mēroga kultūras pasākumi – Lielvārdes pilsētas svētki, Muzeju nakts. 2012. gada Muzeju nakts pasākuma ietvaros Lielvārdes pilsdrupas tika sarīkots koncerts. Agrāk pilsdrupās notikušas arī izrādes. Diemžēl plašāka mēroga pasākumus pilsdrupās rīkot liedz tehniska rakstura jautājums – pilsdrupās nav pieejama elektrība (Nemme 2013).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация