Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:816832
 
Оценка:
Опубликованно: 22.05.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Lienas tēls    4
  Lienas detalizēts raksturojums    7
  Secinājumi    11
Фрагмент работы

Liena ir romāna „Mērnieku laiki” galvenā varone, visa darbība notiek ar viņas piedalīšanos. Romāna sākumā Brāļi Kaudzītes interesanti raksturo Lienu, izmantojot burvīgu dabas skatu: “Viņa bija skaista, slaika meita ar tumši brūniem matiem un acīm pašos jaukākos dzīvības gados jeb viskrāšņākā ziedonī. Laipnība, līdzcietība un jauks dzīvības prieks ziedēja kupli viņas vaigā. Smaidi uz viņas lūpām bij tik skaisti kā rīta blāzma pie debesīm. Viņas valoda modināja atbalsis arī pašā tuksnesī.”
Lienas portrets – viņas iekšējās būtības atklājējs. Autori Lienu raksturo visdažādākajās dzīves situācijās. Viņi parāda, cik ļoti Lienu ir iespaidojis negadījums ar Kasparu: “Lienas sejs bij nemierīgs, iztraucēts, baiļu, bēdu un rūpju pilns.” Traģiskas ainas, veiksmīgi mums parāda, kā Liena cīnās ar dzīves netaisnību un kā viņa pamazām tiek salauzta. Viņa citu meitu vidū spēja izcelties ar savu darba tikumu un gaišu prātu, kur savus darbus bija veikušas Annužas siltās rokas un nepārvaramais gribasspēks.
Liena bija ļoti jauka meitene, izpalīdzīga, godīga un čakla. Viņai sagādāja prieku kādam palīdzēt un darīt labus darbus. "Agrāk viņa rādījās pret Prātnieku vai nu cieta, vai zobgalīga, vai arī, kā saka, lepna; tomēr laipnībā nebij redzams vairāk nekas kā tik gadīga pieklājība un sveša cilvēka cienīšana."
Lienas ģimene bija turīga, tāpēc Liena vienmēr bija ģērbusies skaistās drēbēs, tai bija gari mati, sapīti bizē, meitenes balss bija lakoniska, gandrīz vienmēr mierīga. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,48 €
Комплект работ Nr. 1130606
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация