Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:800598
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.02.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Secinājumi
Sekojot ieteikumam, referāts tika veidots tā, lai tas varētu kalpot kā rokasgrāmata veiksmīgas karjeras ceļā. Viennozīmīgi, etiķete- tā ir laba audzināšana, prasme uzvesties, labas manieres. Tomēr tērps ir tas, kas uzlabo cilvēka stāju, valodu un manieres. Teorija par lietišķā cilvēka ārējo izskatu ir pieejama ļoti daudzos avotos, tās būtība katrā no tiem ir līdzīga, atklāta pārdrukāšana stipri nesaistīja, jo minūtes laikā varētu atrast interneta vidē nepieciešamo informācijas klāstu. Interesanti bija lasīt intervijas ar Latvijā pazīstamiem lietišķiem cilvēkiem- kas viņu skatījumā ir lietišķs apģērbs, kādu izvēlas, kur iegādājas, kādas atkāpes tiek pieļautas, kas ir strikti noteikts. Jāatzīmē, ka praktiski katrā no avotiem- grāmatas, laikraksti, žurnāli, interneta vide- vairāk tika aprakstīts lietišķa vīrieša ģērbšanās stils, kā arī lielāks skaits intervēto lietišķās vides pārstāvju bija kungu pusē. Viennozīmīgi noderīgi bija atrast piemēru, kas no lietišķā apģērba derētu darba autorei, ņemot vērā dažas nestandarta auguma iezīmes.
Psihologi Amerikā ir veikuši eksperimentu, kur pētīja kādu uzņēmumu, kuram pēc visiem rādītājiem vajadzētu ļoti veiksmīgi strādāt, bet tā tas nebija. Darbinieki ikdienā ar klientiem runāja pa telefonu un uz darbu nāca ģērbušies tā, kā nu katrs vēlas. Brīdī, kad viņiem tika noteikts lietišķais stils, arī uzņēmuma darbības rādītāji ievērojami uzlabojās. Mainījās darbinieku valoda, kā viņi runā ar klientiem. Tērps ietekmē zemapziņu. Jebkurā darbavietā, kurā darba devējs vēlas, lai padotie ikdienā ievēro lietišķo ģērbšanās stilu, ir jāizstrādā strikti noteikumi, kas uzrakstīti uz papīra, jo terminu «lietišķais stils» katrs cilvēks saprot citādi. Latvijā šis ir samērā nesakārtots jautājums, tāpēc jābūt iekšējiem kārtības noteikumiem, kuros ir izklāstīts viss, kas darbiniekam nepieciešams, lai strādātu konkrētajā uzņēmumā, tostarp niansēti jāuzraksta tas, kas ir lietišķais apģērbs. Arī lietišķais stils var būt dažāds. Strikti formāls tas būs, piemēram, bankās. Birojos, kur strādā radošās sfēras darbinieki, redzēsim jaunākās modes tendences.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1376422
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация