Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:974669
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.01.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

6. Sintakses nomu ievērošana (sintakses līmenis).
Vārdvirknes. Vārdi, kas veido sakārtotus savienojumus jeb vārdvirknes, lielākoties pieder pie vienas vārdu šķiras - visbiežāk tie ir lietvārdi, īpašības vārdi vai darbības vārdi. Atsevišķos komponentus vārdvirknē var saistīt saikļi. Piemērs: „Klientam ir pienākums, ievērot visas spēkā esošās tehnikas un darba drošības instrukcijas un prasības, kā arī kārtīgi, saimnieciski un rūpīgi lietot un uzturēt saņemto Inventāru, rūpēties par to, lai Inventārs būtu nodrošināts ar nepieciešamo enerģiju, apkopi, remontu utt., regulāri tīrīt Inventāru, nest uz Inventāra gulošās nastas un apgrūtinājumus, segt visus izdevumus, kādi nepieciešami Inventāra normālai izmantošanai un darbībai tā lietošanas laikā, pie tam Iznomātājam nav jāatlīdzina Klientam izdevumi (t.sk. nepieciešamie un derīgie), ko Inventāram un šajā punktā minētam nolūkam būtu taisījis Klients.”
Daudzvārdība. Sarežģītas, neveiklas, garas konstrukcijas var pārveidot vienkāršākās, īsākās konstrukcijās. Piemēram: „Gadījumā, ja maksājumi ir kavēti vairāk par trīs mēnešiem, Iznomātājam ir tiesības piedzīt no Klienta līgumsodu viens tūkstotis latu apmērā par katru nokavēto rēķinu. Puses vienojas, ka Klienta maksājumi pirmkārt sedz līgumsodu, ja tāds ir uzrēķināts, un tikai tad sedz nokavējuma procentus, bet pēc tam – galveno parādu. Nokavējuma procentu un līgumsoda aprēķināšana tiek pārtraukta dienā, kad visi maksājumi ir izdarīti.”
Dubultvārdība. Piemēram: „Gadījumā, ja notika Inventāra bojāeja, zādzība vai zudums, nomas maksu Iznomātājs aprēķina līdz dienai, kad Klients nogādā iesnieguma oriģinālu par Inventāra bojājumu, zādzību vai zudumu Iznomātājam.”

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация