Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:989305
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.11.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    4
  Romāns „Aija”    5
  Jānis    7
  Aija    10
  Ieva    13
  Nobeigums    15
  Bibliogrāfija    16
Фрагмент работы

Nobeigums
Ētikas skatījumā mīlestība ir intīmas un dziļas jūtas, īpašs apziņas, dvēseles stāvoklis un darbības veids, kas vērsts uz citu cilvēku, kopību, ideju utt. Mīlestība ir sarežģīta, jo tajā kopā savienojas filozofiskais un garīgais, individuālais un sociālais, personiskais un vispārcilvēciskais, saprotamais un neizskaidrojamais, intīmais un vispārnozīmīgais. Mīlestība veicina cilvēka personības veidošanos un attīstību, tā saistās ar briedumu, pašizziņu un drosmi.Tieksme mīlēt ir pati būtiskākā cilvēka pozitīvo, dzīvību apliecinošo dziņu izpausme. Mīlestība ir māksla, kas prasa pieredzi, koncentrēšanos, intuīciju un izpratni.
Jānis ir cilvēks ar ļoti plašu un augsti attīstītu garīgo pasauli, kurš savām jūtām nododas ar visu sirdi un dvēseli, tādēļ viņam nelaimīgā un liktenīgā mīlestība sagādā daudz ciešanu. Jānis mīlēja ļoti spēcīgi, taču pretī nesaņēma nekā, un šī mīlestība viņu nomāca un padarīja bezspēcīgu. Savukārt Aijas garīgā pasaule ir pavisam tukša, tādēļ mīlestība viņai nespēja nodarīt pāri. Aijai piemita tikai kaisle un miesaskāre, kas izpaudās tieksmē pēc fiziskas, bet ne garīgas tuvības. Pēc viņas piemēra ir redzams, ka cilvēkam, kurš nepazīst ne mīlestību, ne siltumu, dzīvot ir daudz vieglāk nekā tam, kurš šīs jūtas augstu vērtē. Aijai nenācās sastapties ar morālām sāpēm un pardzīvojumiem, bet gan tikai ar sadzīves grūtībām, taču Aijas personība līdz arī to nespēja pilnvērtīgi attīstīties. Ieva, līdzīgi Jānim, ir cilvēks ar plašu, taču trauslu garīgo pasauli.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −1,48 €
Комплект работ Nr. 1362914
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация