Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:344093
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.05.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  LIKUMS    5
1.2.  LIKUMDOŠANAS INICIATĪVA, APSPRIEŠANA UN PIEŅEMŠANA    5
2.  LIKUMA IZSLUDINĀŠANA    9
2.1.  STEIDZAMS LIKUMDOŠANAS PROCESS    9
3.  DELEĢĒTĀS LIKUMDOŠANA UN TĀS BŪTĪBA    10
4.  SAEIMA    11
4.1.  SAEIMAS FUNKCIJAS    11
5.  LIKUMDOŠNAS PROCESS    14
6.  LABAS LIKUMDOŠANAS PRINCIPS    16
7.  SECINĀJUMI    17
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    18
Фрагмент работы

7. SECINĀJUMI
Pētot likumdošanas procesu Saeimā autore secinājusi, ka Latvijas likumdošana nav attīstītā pilnībā, liela daļa likumprojekti netiek īstenoti pilnībā. Valsts iekārtas sistēmā ir institucionāls trūkums, bez kuras bojājas arī likumdošanas kvalitāte. Valsts padome nevarētu aizstāt jau esošās struktūrvienības attiecīgo institūciju ietvaros, jo tās ir nepieciešamas. Valsts padomei ir jābūt Satversme tiesas spoguļattēlam. Tā pat kā Satversmes tiesā ir septiņi tiesneši, tā arī Valsts padomē būtu jābūt septiņiem padomniekiem ar saviem palīgiem, kuri varētu izvērtēt likumprojektus, kā arī Satversmes grozījumus, likumus, kuri skar Satversmes pamatus. Tāpat Valsts padomes uzdevums būtu izvērtēt jaunus likumus, kādu iepriekš nav bijis, kā arī sniegt vērtējumu par būtiskiem grozījumiem jau esošajos likumos. Pie šāda lēmuma darba autore ir nākusi analizējot pašreizējā Valsts Prezidenta Egila Levita viedokli, par valsts likumdošanu.
Analizējot labas likumdošanas principu, var secināt, ka tas tiek pārkāpts un neievērots. Likumi tiek izstrādāti nekvalitatīvi, ar pieņemtām normām, kas Satversmei atzītas par neatbilstošām. Analizējot no cita skata punkta, liela likumdošanas problēma ir sabiedrības nepietiekama informēšana par likuma izdošanu vai tā reformām. Valsts iedzīvotāji zaudē uzticību valsts varas orgāniem un jūtas neaizsargāti paši savā valstī. Tas rosina iedzīvotāju neapmierinātību un velmi sāk akciju, pret politiķiem un to lēmumiem, saistībā ar tukšiem solījumiem un neizpildītām rīcībām.

PRIEKŠLIKUMI
Secinot, ka likumdošana Latvijā nav kvalitatīva un ilgtspējīga, darba autore iesaka ievērot labas likumdošanas principa elementus, kā piemēram veikt riska izvērtēšanas pasākumus, pirms tiek izdots jauns likums, kas varētu novērst biežas likuma reformas.
Lai valsts iedzīvotāji atgūtu uzticību varas orgāniem, būtu nepieciešams papildināt civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas likumu, ar likuma punktiem, kuri ļautu orientēties tautai, kā rīkoties šāda veida situācijās.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация