Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:336611
 
Оценка:
Опубликованно: 05.11.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Starptautiskās Privāttiesības (turpmāk tekstā “SPT”) normatīvais masīvs veidojas no diviem galvenajiem normu blokiem — materiālajām normām (substantional law), kas dod tiešu atbildi, kā dotās tiesiskās attiecības risināmas, un kolīziju normām (rules of conflict laws), kas nedod atbildi uz to, kā risināmas dotās tiesiskās attiecības, bet vienīgi norāda (renvoi) uz kompetento tiesību sistēmu, kas šīs tiesiskās attiecības risina. Daži autori uzskata, ka SPT normas vispār veido vienīgi kolīziju normas.
SPT vispārējais uzdevums ir noteikt dažādu valstu iekšējo tiesību pielietošanas robežas telpā.
Taču likumi kolidē kā telpā, tā arī laikā. Likumu kolīzijas laikā (intertemporal conflict of laws) var rasties trīs gadījumos — ja notiek izmaiņas:
1) tiesas (forum) valsts kolīziju normās;
2) vietējās lex causae1 normās;
3) juridiskās saiknes vai piesaistes faktorā, ko bieži dēvē par conflict mobile, kad kolīzijā iesaistīti gan laika, gan telpas elementi.
Ja notiek izmaiņas tiesas valsts kolīziju normās, pirmām kārtām ņem vērā vispārējo principu, ka likumam nav atpakaļejošas vai retroaktīvas darbības (non-ret-roactivity of legislation). Tas ir pasaulē vispārpieņemts princips, un to pielieto arī tad, ja lietā nav nekāda ārvalstu elementa.
Kolīziju normas ir netiešas darbības normas, tās iedarbojas uz tiesību subjektu nevis tieši, bet gan ar attiecīgās valsts materiālo normu starpniecību. Taču abas šīs normu grupas SPT ir cieši saistītas, jo neviena no tām nevar viena pati tieši iedarboties uz tiesību subjektu bez otras līdzdalības.
Tiesību kolīzijas laikā, pat visumā ievērojot likumu retroaktīvas darbības aizliegumu, pirmām kārtām izpaužas tajā apstāklī, ka jaunpieņemtais likums ne tikai reglamentē tiesiskās attiecības, kas tiek nodibinātas pēc tā pieņemšanas (prospective in operation), bet neizbēgami tādā vai citādā veidā nekavējoties ietekmē pirms likuma pieņemšanas izveidotās tiesiskās attiecības (retroactive in operation) un tiek pielietots arī attiecībā uz tam. Tātad jaunā likuma zināma atpakaļejoša darbība ir neizbēgama.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1117122
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация