Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:104545
 
Оценка:
Опубликованно: 23.12.2002.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Latvijas lauksaimniecība vēsturē
Lauksaimniecība ir svarīgākā tautsaimniecības nozare, jo tā apgādā iedzīvotājus ar dzīvē visnepieciešamāko – pārtiku. Bez tam, nodrošina ar nepieciešamo lopbarību lopkopības nozares sekmīgai attīstībai. Lauksaimniecība dod arī izejvielas pārstrādes rūpniecībai.
Lauksaimnieciskās ražošanas pirmsākumi meklējami jau sirmā senatnē, kad pirmatnējās ciltis sāka pieradināt savvaļas dzīvniekus un audzēt atsevišķus pārtikā noderīgus augus. Pakāpeniski uzkrājās noteiktas zināšanas par augu un kultūru, kā arī lopu audzēšanu.
Ar laiku cilvēki pārliecinājās, ka iesējot sēklas no ražīgākajiem un spēcīgākajiem augiem, iespējams iegūt lielāku ražu. Tas bija selekcijas pirmsākums.
Trīsdesmito gadu otrajā pusē Latvija bija sasniegusi tādu lauksaimnieciskās ražošanas līmeni, kas nodrošināja ne tikai pašu zemes iedzīvotāju pilnīgu apgādi ar pārtikas produktiem, bet deva iespēju ievērojamu daudzumu piena, gaļas un citu produktu pārdot ārzemēs un eksports pieauga. Latvija eksportēja graudaugus, sviestu, sieru, bekonu, speķi, olas, dzīvas cūkas un sivēnus, liellopu, teļu, aitu un putnu gaļu, maizi, svaigas dzērvenes, zivis un zivju konservus, šokolādi, konfektes, sēnes, linus, linsēklas (sēklai un eļļas iegūšanai), linu eļļu, linu atkritumus, kaņepāju pakulas, āboliņa, timotiņa, pļavu auzenes un citu zālāju sēklas, dzīvnieku ragus, nagus u.c.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация