Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:461903
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.11.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
  Pēckara gadi Latvijā    3
  Ievērojamākās personības    10
  Secinājumi    11
  Izmantotā literatūra    12
Фрагмент работы

Šo referāta tēmu izvēlējos, jo no piedāvātajām tēmām šī likās visplašākā un interesantākā. Šis laika posms ir tik interesants, jo šajā laikā bija tikko beidzies 1. pasaules karš un man bija interesanti uzzināt kāda bija literatūra šajā laikā, kādi bija cilvēki šajā laikā. Mans mērķis bija sakopot pēc iespējas vairāk informācijas par tā laika populārākajiem rakstniekiem, par tēmām par kurām viņi rakstīja, par izcilākajiem darbiem kuri tika sarakstīti. Diezgan sarežģīti bija iegūt informāciju par šo laika posmu, jo tikai dažās grāmatās ir atsevišķi sadalīti laika posmi.

Pēckara gadi Latvijā

Sešus gadus ilgo karu noslēdza goda pilns miers starp divām pasaules lielvalstīm. Lai arī zeme bija nežēlīgi izpostīta, nesalauzts bija tautas radošais gars un strādātgriba. Tāpēc jau Latvijas brīvvalsts pirmajā desmitgadē daudz tika paveikts ne tikai ekonomikā, bet arī it visās kultūras nozarēs. Un radošā inteliģence, kā allaž Latvijai grūtos brīžos, aktīvi iesaistījās šai darbā. Pa pasauli izklīdušie rakstnieki steidzās atgriezties mājup. Jau 1920. gada sākumā uz Latviju atbrauc lielie trimdinieki – Rainis un Aspazija, kuru sagaidīšana 10. aprīlī izvērtās par īsteniem tautas svētkiem. No Cīrihes ieradās Jūlijs Vecozols, no Stokholmas – Kārlis Ieviņš, no Varšavas – Atis Ķēniņš un vēl citi, kas ārzemēs bija ieguvuši ne tikai labu izglītību, bet propagandējuši tur arī suverēnās valsts ideju. Atgriezās arī lielākā daļa ne tikai Maskavā un Pēterpilī, bet pa visu Krieviju izklīdinātie literāti un mākslinieki.
No Kaukāza pārradās Ernests Birznieks – Upītis, Jānis Jaunsudrabiņš, Jānis Vainovskis, no Tulas – Pāvils Gruzna, no Smoļenskas – Vilis Dambergs, no Tālajiem Austrumiem – Pēteris Šmits, no Krimas cauri Turcijai uz Latviju devās Valdis Lesiņš ar ģimeni, no Vladivostokas pa jūru atceļoja Arveds Švābe. Daudzi demobilizējās tieši no armijas. Kā Satversmes Sapulces locekļi un Saeimas deputāti ar patiesu aizrautību un ideālismu dažādos laikos darbojās Rainis, Aspazija, Linards Laicens, Valdis Grēviņš, Kārlis Skalbe, Andrejs Kurcijs. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация