Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:943832
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.11.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Krusta kari 11. – 13. gs    4
  Livonijas konfederācija    6
  Livonijas valstu izveidošanās 13. – 14. gs    7
  Nobeigums    9
  Izmantotā literatūra    10
Фрагмент работы

“Indriķa hronika” - pirmais pilnīgākais rakstītais vēstures avots, kurā aprakstīti notikumi Baltijā 12. un 13. gs. mijā. Izanalizējot visus iespējamos Hronikas iespējamos autorus, vairākums zinātnieku uzskata, ka tas ir bijis Imaras latgaļu priesteris Henrihs (Henricus de Lettis), kurš tajā apraksta arī savu dzīvi un darba gaitas. “Henricus de Lettis” tulkojumā nozīmē Indriķis no latviešiem vai (varbūt) latgaliešiem. Taču Indriķa vāciskās izcelsmes piekritēji to tulko kā “Henrihs no latviešu zemes”. Tomēr pārliecinoša viedokļa par Indriķa būtību nav vēl šodien. Tiek lēsts, ka viņš varētu būt dzimis kaut kur ap 1187. gadu.
“Indriķa hronika” sākta rakstīta laikā, kad viņš ir atradies Rīgā, tas varētu būt no 1224. gada vasaras nogales un pabeidzis to rakstīt ap 1226. gada pavasari ar turpinājumu par Sāmsalas iekarošanu 1227. gadā.
Hronika sastāv no četrām daļām vai četrām grāmatām. Pirmās divas ir kā ievads. Tās hronoloģiski aptver Baltijas vēstures notikumus apmēram no 1180. līdz 1198. gadam. Tajās konspektīvi par pirmo divu vācu bīskapu ierašanos un darbību Daugavas krastā – par Meinardu, kurš jau bija iesācis misijas darbu (līvu kristīšana) un mirst, kas viņa iesāktais darbs sāk izjukt, un par Bertoldu, kurš drīz vien iet bojā cīņā ar lībiešiem. Trešā grāmata ar nosaukumu “Par bīskapu Albertu”, ir plašāka un izklāsta notikumus par laika posmu no 1199. līdz 1208. gadam. Tā aptver trešā bīskapa Alberta pirmos deviņarpus darbības gadus un galvenokārt veltīta lībiešu zemju atgūšanai un iekarošanai. Ceturtā grāmata – “par Igauniju”, kura aptver laika posmu no 1208. līdz 1226. gadam un izklāsta par igauņu pakļaušanu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация