Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:464803
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.10.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Ārpolitiskie un iekšpolitiskie apstākļi, kādos atradās Livonija 15. un 16.gs.    4
2.  Livonijas ārpolitiskā darbība ar Krievzemi 15.gs.    5
3.  Pletenberga ārpolitika ar Krievzemi    6
4.  Livonijas ārpolitiskās attiecības ar Krievzemi 16.gs. vidū    8
5.  Livonijas ārpolitika ar Krievzemi Livonijas kara Laikā    10
  Nobeigums    13
  Avotu un literatūras saraksts    14
Фрагмент работы

Ievads

15. un 16. gadsimts iezīmēja lielas pārmaiņas Eiropas tālākajā attīstībā. Tam pamatā bija protestantisma ideju izplatīšanās un spēcīgu un centralizētu valstu veidošanās Eiropā. Arī Livonijas kaimiņos sāka konsolidēties lielas, spēcīgas valstis. Rietumos tāda bija Dānija, dienvidos Lietuvas – Polijas karalistes, kas bija 1385. gadā izveidojušas ūniju . Tomēr īpaši spēcīgi spēlētāji Baltijas reģiona ārpolitikā nāca no austrumiem ar Pleskavu, Novgorodu un Maskavas lielkņazisti. Īpaši Maskavas Lielkņaziste bija nopietns drauds Livonijai, jo tā jau 14.gs. uzsāka krievu valstu konsolidāciju un arī tās valdnieki sāka piekopt aizvien agresīvāku retoriku un ārpolitiku, kas bija vērsta Livonijas konfederācijas virzienā. Šāds ārpolitiskais saspīlējums nostādīja Livonijas konfederāciju atbildīgā situācijā, kas prasīja no tās maksimāli lielu saliedētību tās iekšienē, kā arī kopīgu un veiksmīgu ārpolitisko darbību ar Spēcīgajiem kaimiņiem, kam bija katram savas intereses Livonijā.
Referāta tematiskā izvēle izdarīta pamatojoties uz faktu, ka Livonijas ārpolitiskā darbība ar Krievzemi vēstures literatūrā nav tikusi vērtēta viennozīmīgi, jo viedokļi par Livonijas ārpolitisko un arī iekšpolitisko darbību ir atšķirīgi. Īpaši liela viedokļu atšķirība ir manāma, ja tiek salīdzināti vācu, latviešu un krievu vēsturnieku darbi, kur tie daudzos gadījumos ir pat diametrāli pretēji, jo šeit lielu lomu spēlē nacionālās piederības jūtas un arī attiecīgā laika ideoloģija atstāj savu iespaidu uz šiem darbiem.
Referāta mērķis ir atspoguļot Livonijas ārpolitisko darbību ar Krievzemi 15. un 16. gadsimtā. Referāta uzdevumi ir 1)atainot to ārpolitisko un iekšpolitisko situāciju, kādā atradās Livonija šajā laikā, 2)atspoguļot Livonijas ārpolitisko darbību ar Krievzemi, izvērtējot tās efektivitāti.
Darba struktūra ir veidota pa nodaļām, pirmajā nodaļā pievēršoties vispārējiem ārpolitiskajiem un iekšpolitiskajiem apstākļiem, kādos atradās Livonija pētāmajā laika periodā, pārējās nodaļās sīkāk sadalot Livonijas ārpolitisko darbību ar Krievzemi konkrētu laika posmu ietvaros. Šie laika posmi izvēlēti, vadoties pēc svarīgiem notikumiem, kas tajā laikā norisinājās Livonijā un Krievzemē.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация