Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:674310
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.06.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Ievads    3
2.  Līzinga vēsture Latvijā    4
3.  Līzings un tā veidi    5
4.  Līzings vai kredīts – ko izvēlēties    6
5.  Faktorings    7
6.  Faktoringa izdevīgums    8
7.  Mainīgās un fiksētās procentu likmes    8
8.  Valūtu riski    9
9.  Procentu maksa. Sadārdzinājums    9
10.  Iesniedzamie dokumenti    11
11.  Pielikums    12
12.  Izmantotā literatūra    14
Фрагмент работы

Darbs tiek rakstīts Starptautiskajos ekonomiskajos sakaros par līzingu. Referātā tiek raksturots līzings, aplūkoti tā veidi, priekšrocības – kas ir labāks kredīts vai līzings, kādas tiek izmantotas procentu likmes – mainīgās vai fiksētās, kāda ir to atšķirība, kādi dokumenti ir nepieciešami līzinga saņemšanai gan fiziskām personām, gan juridiskām personām. Darbā tiek parādīts arī neliels ieskats līzinga attīstība Latvijas vēsturē. Referāta beigās tiek atspoguļoti dati par iepriekšējo gadu tirgus portfeļu pieauguma salīdzinājums, līzinga un faktoringa tirgus portfeļu pieauguma tempi.
Līzinga , kas burtiskā tulkojumā no angļu valodas nozīmē nomu jeb nomāšanu, kā finansu pakalpojuma vēsture pasaulē sākās pagājušajā gadsimta astoņdesmitajos gados. Vēlāk kompānijas ASV un Rietumeiropā aktīvi sāka izmantot nomu ražošanas līdzekļu apguvei, kas veicināja šā pakalpojuma strauju uzplaukumu. Mūsdienās 25-30 % investīciju attīstītajās valstīs saistītas ar līzinga operācijām. Lielākā daļa jaunražotās produkcijas pasaulē nāk tieši ar nomāto ražošanas iekārtu palīdzību.
Latvijā par līzinga darījuma dzimšanas gadu ir uzskatāms 1992. gads, kad ar mērķi palīdzēt Latvijas lauksaimniekiem iegūt lietošanā dārgu tehniku tika dibināta pirmā līzinga kompānija „Agrolīzings”. Līzinga darījumus neatkarīgi cita no citas sāka piedāvāt arī Baltijas Tranzītu banka, Rīgas komercbanka un Parekss banka.
Pirmā patstāvīgā līzinga sabiedrība Latvijā tika nodibināta 1995. gadā, tā bija Igaunijas kompānijas „Hansa Leasing”meitas uzņēmums SIA „Hanza līzings”. Pakāpeniski veidojās arī citas līzinga firmas, pārsvarā – banku meitas uzņēmumi. Lielākās uzņēmējsabiedrības, kuras piedāvā līzinga pakalpojumus ir apvienojušās Nacionālajā līzingu devēju asociācijā ( LNLDA ). Apvienošanās mērķis ir izstrādāt kopīgas līzinga attīstības programmas, un iesaistīties normatīvo dokumentu izstrādāšanā līzinga jomā. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация