Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:670248
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.10.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Daudzi cilvēki, īpaši tie, kas studē loģikas priekšmetu bieži uzdod jautājumu: kāpēc ir nepieciešama loģika? Vai vispār ir vajadzība pēc tās? Lai atbildētu uz šiem jautājumiem, nepieciešams apskatīt loģiku kā zinātni vispusīgi.
Loģikas ir svarīga katra cilvēka dzīvē, jo tā ir zinātne par domāšanu un pēta domāšanas formas un likumus. Ir skaidrs, ka bez domāšanas cilvēks nebūtu cilvēks, jo tad viņš nevarētu rīkoties pareizi vai vispār kaut ko darīt. Protams, tas, ka visiem cilvēkiem piemīt domāšanas process un tas nav atkarīgs no loģikas zinātnes, taču ne visi cilvēki spēj domāt precīzi, ne visi prot pamatot savu viedokli, nebūt pretrunā pašiem ar sevi. Bet iemācīties to darīt var. Un māca to loģika jeb pareizāk sakot loģikas priekšmets, jo loģikas galvenais uzdevums ir iemācīt cilvēku apzināti pielietot loģikas likumus un domāšanas formas, kas ļaus cilvēkam loģiski spriest, un līdz ar to arī pareizāk izzināt un skaidrot apkārtējā pasaulē notiekošo. Loģikas zināšanas kopumā sniedz cilvēkam ļoti daudz – domāšanas precizitāte, prasme runāt skaidri, pamatot savu viedokli, prasme atdalīt savā domāšanā un runā būtisko no nebūtiskā, pareizi izdarīt secinājumus. Tā dod mums daudzas privilēģijas. Ļoti svarīga loģika ir cilvēkiem, kas saistīti ar zinātni, jo īpaši juristiem, jo domāšana un loģisko likumu zināšana ir galvenais, ar ko operē juristi savā darbībā.
Ļoti svarīgi ir tas, ka loģikas zināšana un izpratne paaugstina domāšanas kultūru, iedibina cilvēkā iemaņas domāt daudz pareizāk, attīsta kritisko attieksmi pret savām un citu cilvēku domām. Protams, ka ne tikai loģikas zināšana un pielietošana nosaka cilvēka domāšanas kultūras līmeni, tomēr kopā ar uzvedības un saskarsmes kultūru tā veido cilvēka vispārējo kultūru. Jau tas varētu būt pietiekams iemesls, lai pārliecinātu cilvēkus un galvenokārt studentus, ka loģikas priekšmeta mācīšanās ir nepieciešama jebkuram izglītotam cilvēkam. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация