Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:704106
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.10.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 13 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
1.  LOĢISTIKA, TĀS JĒDZIENS, BŪTĪBA UN AKTUALITĀTE    4
1.1.  Loģistikas vēsture - tās izcelsme un attīstība    4
1.2.  Loģistikas definīcijas un mūsdienu traktējumi    7
1.3.  Loģistikas loma un funkcijas    10
2.  LOĢISTIKA UN KONKURĒTSTPĒJAS STRATĒĢIJAS    10
2.1.  Konkurētspējas priekšrocības    16
2.2.  Piegādes ķēžu vadība    20
2.3.  Efektīva krājumu vadība un „tieši laikā” metode    25
2.4.  Pircēju serviss un uzņēmuma klientu noturēšana    30
  Secinājumi un priekšlikumi    31
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    35
Фрагмент работы

„Modernajā pasaulē uz saimniecisko darbību jāskatās plaši, domājot par vērtību ķēdi, kas sākas ar kāda uzņēmēja ideju un beidzas ar savlaicīgu piegādi apmierinātam klientam. Šo procesu var raksturot ar vārdiem: labāk, lētāk un laikā. Vispirms nepieciešams parūpēties par sekmēm tirgū. Diemžēl latvieši bieži cenšas izvairīties no pārdošanas un personiskiem kontaktiem tirdzniecībā, tādējādi samazinot preču apgrozību, pakalpojumu apjomu un paaugstinot izmaksas. .. Problēma – latvieši lepojas, ka viņš ir ražotājs tiešā nozīmē. Traģiski, ka latvieši joprojām cenšas iztikt bez pārdevējiem un reto pārdevēju funkcijas nepaceļas augstāk par pasūtījumu pieņēmējiem un preču saskaitītājiem.” Tā ar Dr.habil.oec. Gundara Ķēniņa-Kinga vārdiem autors raksturo sava bakalaura darba tēmas izvēli un tās aktualitāti.
Darba autors, sakarā ar vēlēšanos dot savu ieguldījumu firmas izaugsmē un attīstībā, ir ieinteresēts apskatīt iespējas šī mērķa ātrākai un labākai sasniegšanai. Patreiz aktuālā tēma par uzņēmējdarbības loģistikas un sistēmpieejas priekšrocībām uzņēmējdarbībā, mudināja autoru izvēlēties darba tēmu „Loģstiskā darbība uzņēmumā”, lai novērtētu jaunās pieejas vērtību un iespējas šī uzņēmuma konkurētspējas veicināšanā.
Sava mērķa realizēšanai un priekšstata radīšanai par firmas loģistikas darbību uzņēmumā, autors iepazīstina ar loģistiku un tās principiem.
Darba pirmā nodaļa ir veltīta uzņēmējdarbības loģistikas attīstības apskatam un tās aktualitātes pamatošanai. Autors dod ieskatu viņaprāt pilnīgākajās loģistikas definīcijās no dažādiem informācijas avotiem, kas uzskaitīti darba literatūras sarakstā.
Lai izprastu loģistikas unikālo pieeju uzņēmējdarbībai, otrajā nodaļā tiek aprakstīti un izskaidroti tādi loģistikas termini, kā piegādes ķēdes, „tieši laikā” piegādes, konkurētspējas priekšrocības un pircēju serviss. Skaidrojot šos jautājumus autors ietekmējies no mārketinga un loģistikas profesora Martina Kristofera (Martin Christopher) grāmatām, kas ir vieni no pēdējiem izdevumiem loģistikas literatūrā.
Darba sagatavošanas laikā autors konstatēja, ka literatūra sniedz kaudzēm padomu kā organizēt loģistiku starptautiskos un lielos uzņēmumos. Lai gan tiek minēts, Ka loģistikai, tāpat kā mārketingam un menedžmentam, ir jākļūst par katra uzņēmuma organizācijas sastāvdaļu, netiek dots ieskats loģistikas organizēšanai mazos un vidējos uzņēmumos. Taču autors ir pārliecināts, ka loģistikas pieejas integrācija ir tikpat efektīvs izmaksu samazināšanas un pircēju servisa uzlabošanas paņēmiens kā lielāka, tā mazāka izmēra uzņēmumos.
Sagatavojot šīs tēmas apskatu, tika izmantoti jaunākā speciālā literatūra par loģistiku un piegāžu ķēžu vadību, kas bija pieejama pamatā angļu un krievu valodās. Latviešu loģistikas speciālistu loģistikas vērtējumi tika iegūti no publikācijām presē. Internets deva plašas iespējas novērtēt loģistikas aktualitāti, apskatot dažādu komercizglītības centru programmas un piedāvājumus.
Nobeigumā autors sniedz savas atziņas, secinājumus un priekšlikumus, kas radušies darba izstrādes procesa iegūtās informācijas apstrādes laikā, lai formulētu loģistikas lomu organizācijas mērķu sasniegšanā.
Uzņēmējdarbības loģistika, kā atsevišķa uzņēmuma vadības sastāvdaļa ir izveidojusies salīdzinoši nesen. Daudz vēlāk kā, piem., finansu vadība, mārketings un ražošanas vadība, lai gan vairākas loģistikas pamatidejas cilvēce pazina un centās izmantot jau sen. Loģistika patreiz ir aktuāls uzņēmumu vadīšanas virziens, un pēdējos gadu desmitos zinātniskajā literatūrā par vadīšanas, stratēģiskās plānošanas un tirgvedības jautājumiem tiek veltīta arvien lielāka vērība.
Vārds loģistika nāk no grieķu valodas:
logos - prāts, saprāts;
logismos - [ap]rēķins, pārdomāšana, plāns;
logistika – praktiskā reizināšanas māksla;
logistikos – tāds, kas aprēķina, loģiski domā;
logizomai – aprēķināt, pārdomāt;
logo – domāt.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация