Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:144540
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы


Vācu komponists, flāmu jeb holandiešu izcelsmes, par ko norāda „van”. Pieder Austrijas mūzikas kultūrai, jo ilgi dzīvojis un darbojies Vīnē. Pārstāv vēlīno klasicismu. Dzīvoja uz divu laikmetu robežas. 1770. – 1827.g. Divu estētikas virzienu robeža – klasicisms un romantisms. Dzīvo vienlaikus ar pirmajiem agrīnajiem romantiķiem. Tuvinās romantismam, bet nekad neatkāpjas no klasicisma principiem, elementiem.
Komponists, pianists – jaunībā guvis slavu un atzinību Vīnē kā pianists, arī ansamblists, daudz spēlējis tieši savu mūziku. 1814.g. kurluma dēļ pārtrauc pianista karjeru. Diriģents – jaunas ievirzes aizsācējs, uzsvēra heroisko līniju, tas bija ceļš uz romantisko diriģēšanas mākslu. Pedagogs – pazīstamākais skolnieks – Karls Černi (čehs, 1791.-1857.g.)

Daiļrades avoti:

1)Lielā franču revolūcija, tās lozungs „Brīvība, brālībs, vienlīdzība”. Viņu iespaido franču revolūcijas laika mūzika – jaunums Eiropā – žanriski tie ir daudzveidīgi marši, kā arī revolucionārās dziesmas un himnas, uz kurām galvenokārt balstās Bēthovena mūzika. Tās ir ar vienkāršu mūzikas valodu, lai būtu viegli dziedāt līdzi visai tautai (Rožē de Lils fr.revoluc.himna „Marseljēza”, Žans Fransuā Goseks, Luidži Kerubīni, Luijs Pleijēls himna „Brīvībai”). Rodas jauns operas tips – lielā šausmu un glābšanas opera. Kopīgs motīvs – cīnītājs par brīvību, kurš ir apdraudēts, un cilvēki to glābj. To apliecina Bēthovena vienīgā opera „Fidēlio”. Jaunās idejas izsaka arī kantātes un oratorijas;…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1176064
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация